Theodor Stolojan, europarlamentar PDL: „Practic, ele trebuie declarate pentru că ele sunt rude ale domnului Ponta, iar domnul Ponta, după câte ştiu eu, în declaraţia de interese trebuie să declare şi contractele cu statul pe care le au rudele. Acum, treaba asta cu rudele nu ştiu până unde merge, dacă până la cumnaţi sau nu".


Mădălin Voicu, deputat PSD: „Şi au făcut ceva, au vreo cauză, i-a prins DNA-ul? Au făcut vreo fraudă, au devalizat vreo bancă, au destabilizat economia naţională, au făcut ce? Atunci care e problema? Eu, dacă am un neam care are o afacere şi prosperă, eu trebuie să fiu acuzat că persoana respectivă, făcând o afacere corectă, este vizată de vreun lucru urât? Dacă a făcut ceva urât, poate să fie şi tata, dar dacă a făcut legal poate să fie orice, văr, unchi, nu contează".

Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei: „Mă puneţi să comentez ceva de care nu ştiu. Eu nu comentez decât lucrurile pe care le cunosc. Eu sunt un om care vin din zona ştiinţelor exacte. Domnule, nu credeţi că România are atât de multe lucruri importante pe care trebuie să le facem împreună? Nu credeţi? Eu nu mai pot să văd starea asta de tensiune şi încrâncenare între oameni. Realmente. Eu cred că sunt, ca şi povestea cealaltă, fac parte din bătălia politică, iar eu bătălia asta politică şi în afara campaniei n-o mai pot înţelege pentru că sunt conştientă de faptul că energiile noastre trebuie să se ducă pentru proiecte pentru ţara asta. Eu nu cred că lucrul ăsta e adevărat. Eu, sincer, nu cred".

Petru Filip, senator PSD: „Aici trebuie făcută o distincţie între legalitatea întocmirii unor contracte comerciale şi, cum să spun, apartenenţa într-un fel sau altul la propria ta familie, pentru că prietenii ţi-i alegi, membrii familiei - te naşti cu ei. Deci aici sunt lucruri care, din păcate, în legislaţia românească nefiind definite din punct de vedere al compatibilităţilor, duc la fel de fel de comentarii, interpretări. Chestiunea cu moralitatea o discutăm la biserică, o discutăm când ne spovedim. În viaţa publică, pot să vă întreb,ne întoarcem la chestiunea biblică: numai cel care se ştie total nevinovat să dea cu piatra. Aici e o chestiune pe care e foarte dificil să o judeci ca o persoană care e deasupra unei realităţi sociale. De-asta Isus a spus chestia cu piatra şi numai el putea s-o spună. Chestia cu incompatibilitatea în sistemul legislative european este total diferită de sistemul românesc. În Parlamentul European, de exemplu, parlamentarul poate să încheie contract de reprezentare pentru banii pe care-i primeşte cu soţia, şi nu este incompatibilitate. La ei chestiunea până unde este relaţia de familie este puţin mai diferită. Acum dacă eu am un nepot de spiţa a patra, iar el are contracte cu o instituţie publică, eu sunt vinovat pentru chestia asta?"

Aura Vasile, deputat PSD: „În primul rând, n-am ştiut de rudele astea. În ultimele săptămâni de vacanţă m-am ocupat de chestiuni gospodă-reşti. N-am ce să comentez. Totdeauna comentez pe probleme pe care le ştiu sau cel puţin le stăpânesc. Necunoscând absolut nimic, nu pot să..."

Victor Socaciu, deputat PSD: „Nici un comentariu la ziarul vostru de c... Nu poţi să fii independent la un ziar de genul ăsta."

Gabriel Oprea, preşedintele UNPR: „Credeam că-mi pui o întrebare serioasă".

Ilie Sârbu, senator PSD şi socrul lui Victor Ponta: „Am o rugăminte, să-i contactaţi pe ei, că nu ştiu".

Anghel Iordănescu, senator PSD: „Nu comentez în nici un fel".

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Asta nu e discuţia pe care să o aveţi cu mine. Eu sunt preşedintele Camerei".

Ion Iliescu, fost preşedinte al României, preşedinte de onoare al PSD: „Nu comentez. Neavând informaţii, nu pot spune nimic. Nu am urmărit ce-a apărut în presă despre asta".

Vasile Blaga, preşedintele PDL: „Eu de fiecare dată am spus foarte clar. Aici sunt mai multe lucruri de luat în considerare. Trebuie văzut dacă lucrurile se întâmplă legal. Astfel de lucruri sunt de nedorit, e adevărat, dar, pe de altă parte, nu vreau să fie eu avocatul lui Ponta acum, dar nu ştiu ce-l leagă pe domnul Ponta de cumnatul său. Trebuie văzut dacă toate demersurile sunt legale".

Vasile Blaga e mai înţelegător cu situaţia lui Ponta, fiindcă şi familia sa a fost descoperită ca având deprinderi asemănătoare. Modelul folosit de familia Ponta în afaceri nu e unicat în politică, fiind plagiat şi de ginerele preşedintelui PDL, Vasile Blaga, în mandatul de ministru de Interne în Guvernul Boc. Astfel, o investigaţie a HotNews-Kamikaze arăta că pe 23 aprilie 2009 lua fiinţa Axis Corporate Security, al cărei coacţionar cu 50% şi administrator era Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, stomatolog de meserie. În 27 noiembrie 2009, Axis a obţinut de la Poliţia Română licenţa de funcţionare, iar în data de 31 decembrie, ajunul Anului Nou, zi de sărbătoare legală, CNADR lansează anunţul licitaţiei pentru "servicii de asigurare pază, securitate şi protecţie pentru obiectivele din cadrul DRDP Timişoara".

Firma ginerelui lui Blaga câştigă contractul de 2.518.675 RON. La data de 14 aprilie, Axis, în asociere cu alte două firme, câştigă un contract uriaş de la CNH Petroşani, în valoare de 36.000.000 de lei. După demascarea afacerilor cu statul ale familiei Blaga, ministrul s-a delimitat de contractele ginerelui său: "Nu ştiam despre afacerile ginerelui meu. (...) Dar i-am zis că atât timp cât am eu o funcţie publică, să nu mai participe la o astfel de licitaţie, pentru că este interpretabilă... I-am spus să se retragă din contractul ăsta imediat ce am aflat... Faptul că are activitate privată nu mă deranjează, dimpotrivă. Nu îmi doresc să lucreze la stat. Nu mă deranjează". La acea vreme, Monica Macovei declara că ea nu crede că colegul ei de partid nu ştia despre afacerile ginerelui şi că liderul PDL ar fi trebuit să plece din Guvern.

Integral pe România LiberăComentarii

Klaus Iohannis susține o aberație: înnoirea clasei politice actuale cu ajutorul cătușelor. . Cazul Sebastian Ghiță, ivit din credința că tînărul va face o televiziune mai corectă decît cea făcută de Sorin Vântu, scos din joc după principiul înnoirii prin intermediul cătușelor, ne arată că noul politician, venit în locul celui vechi, poate fi mai ticălos și mai prost decît celălalt. Se compară România Tv, zisă și Căcănia Tv, cu Realitatea lui Sorin Vântu? Și Realitatea lui SOV manipula. O făcea însă cu inteligență, presupunînd un telespectator pentru a cărui manipulare e nevoie de efort intelectual. Televiziunea lui Sebastian Ghiță practică o manipulare primitivă, de Frizerie de cartier, presupunînd un telespectator, dacă nu idiot, atunci măcar beat mort. evz

22 februarie 2015 10:17

wqigfrhyz yTeIwl qspzrdkjntxn, [url=http://uqxnfgjhjcaj.com/]uqxnfgjhjcaj[/url], [link=http://btmenwpoxdjy.com/]btmenwpoxdjy[/link], http://pnmspllmpmrq.com/

17 septembrie 2012 9:25

DE UNDE REZULTA......(postaci de serviciu...sa ma sugetzi) politicienii noshtrii( ca shi multzi altzii din iobagime)...macam usturoi shi ceapa,DAR CULMEA...GURA NU NE PUTE NICIODATA...exact ca fetele mari:sug cucul pe rupte,dar...SUNT FECIOARE...ashtia suntem noi totzi romanii...sau facem ca GHITZA innainte de afi taiat de CRACIUN: numai asta ca e mic shi caldutz!

10 septembrie 2012 21:57

Cezar Ce porc dovedeste inca o data V. Socaci u . Atat ca-mi proaca scarba individul de doi bani.

10 septembrie 2012 21:17

Silviu Brucan Bai imbecililor voi aveti o scara de urcat..acum incercati sa treceti de ultima treapta iar voi n-ati pasit inca pe prima; votati un partid care sa anuleze posibilitatea demiterii alesilor vostri ca altfel o sa inceapa presedintete sa cada la pace cu opozitia ca sa-si pastreze postul si abia atunci o sa vedeti pe dracu..dar voi, popor de alienati cum sinteti, nu vedeti nimic..voi reactionati numai la foame, la frig si la durere ca animalele

10 septembrie 2012 17:41

Romanul probabil ca rudele lu' Ponta au refuzat sa cumpere borduri de la Videanu, sau sa se angajeze in afaceri cu Mircea Basescu, si in mod sigur nu sunt abonati la RL, ziar care a devenit mai penibil decat EZ sau Libertatea... Sincer nici la veceu nu-l mai folosesc tarani!

10 septembrie 2012 17:34

Reticentul Domnule Befu de la Romania candva libera, (la dracu, ce nume de kkt), ce afaceri domnule?! Ca ni le-ai spus pe-ale lui Blaga si le-ai sarit pe-ale familiei Ponta. Astia de le comenteaza par sa le stie ca si noi. Adica.. ioc. Fii mai explicit mai draga.

10 septembrie 2012 15:27

ELENA Nu cred ca valoarea acestor afaceri poate depasi cu ceva valoarea mobilierului de la CCR,CSM sau alte institutii.Nesimtirea unora nu are limite.E cazul domnilor ziaristi sa lasati simpatiile sau antipatiile politice si sa prezentati corect si pe baza unor probe reale ceea ce se intampla in Romania.

10 septembrie 2012 12:04

m De precizat ca toti romanii, indiferent de culoarea politica trebuie sa stie ca cel mai bun lucru este SA FACI AFACERI CINSTITE, indiferent cu cine, dar sa fie cinstite. Ptr asta nu te poate acuza nimeni! In acest fel dormi linistit pe perna ta, fara sa te doara capul, altfel risti ca in miez de noapte sa fii saltat si luat la intrebari si poate chiar inchis! SA NU FACETI AFACERI MURDARE, NECURATE, NICIODATA!!! Mai bine castigi mai putin, traiesti decent, nu deranjezi pe nimeni si nu vei fi deranjat! DECI, FACETI NUMAI AFACERI CINSTITE! Aceasta este esenta societaii capitaliste si a progresului tarii! Simplu!

10 septembrie 2012 11:18

Tudose Boanta de Andronescu nimic nu stie dar sa inventeze aspecte nelegale pentru a lasa in functie profesorii care nu-si fac meseria de a pregati elevii sa ia un bacalaureat pe bune, asta stie ! Si inca in cardasie cu intreg PARLAMENTUL ! Asa a procedat si cu """fabrica de diplome"" , cu plagiatul lui Ponta si altora dandu-le sub pres in loc sa traga la raspundere catedra de doctoranzi si sa modifice legislatia pentru a nu se mai comite ilegalitati !

10 septembrie 2012 11:09

Popescu Astia suntem si prin vocabularul si comportamentul de mahala al presedintelui Romaniei

10 septembrie 2012 11:01

victor al 14-lea Alta data daca aveai rude pe afara te calca SECU cu frecventa metronomului, acum te calca cacati !

10 septembrie 2012 11:00

Astia suntem Declaratie lui Socaciu este o declaratie de " elita " parlamentara.Iata cine reprezinta poporul !

10 septembrie 2012 10:25

4 cei 7.500.000 au fost 3. popo si crinei. ceilalti inventati de ei.

10 septembrie 2012 9:54

otelar Pentru toti prostii din tara asta. Toata vrajba intre oameni a aparut deodata cu aparitia antenei 3.Asa ca prostii sa se mute acasa la tatucul lo. voiculescu senator cel mai mare turnator.

10 septembrie 2012 9:52

socialistu lefter Isi mai aduc minte cacaraii de acuzatiile lui Mircea Basescu (care nu avea contracte cu statul) si Cocos al Elenei Udrea, idem? Campania noon-satop (care nu s-a oprit nici azi) la haznale?

10 septembrie 2012 9:42

SecondHand NonEuro Din Stejar,Stejar rasare...Sub al nostru mandru Soare!

10 septembrie 2012 9:39

7.500.000 de romani... Daca nu mai mergeti la vot,se vor vota ei cumva !

10 septembrie 2012 9:13

Danaida Rusine Basescu si basisti, nu aveti limita in a murdari si invrajbi, caci asta este principala si unica voastra activitate !

10 septembrie 2012 8:42

Un bihorean Felicitari domnule Petru Filip! Un raspuns excelent de presedinte al Romaniei de maine.

10 septembrie 2012 3:13

kovergavrila_B În ultimul timp ciolanul este foarte mic şi mulţi căţei mor de foame. Din această cauză se caută valori în toate buzunarele politicienilor în loc să fie apreciată valoarea minţii. Pentru repararea situaţiei trebuie declanşată o mişcare naţională de trimitere de ciolane la adresele politicienilor. Din numărul de ciolane colectate se poate aprecia şi valoarea politicianului respectiv.

10 septembrie 2012 0:00

vova DANIEL BEFU ar trebui sa declari ce relatii contractuale ai cu basescu si daca ai un salariu nedeclarat mai mare ca marean-evz care lua din TVR 6000 ron fara sa-i declare public.

9 septembrie 2012 23:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.