Toată Europa se uită astăzi spre România, din cel puţin două motive. În primul rând pentru că situaţia politică din România, îngrijorătoare pentru Bruxelles şi pentru multe cancelarii occidentale, va fi discutată în plenul Parlamentului European. Şi situaţia politică din România nu este singurul motiv de îngrijorare pentru oficialii europeni.

O delegaţie de miniştri francezi vine astăzi la Bucureşti, pentru a rezolva problema repatrierii romilor. Atât ministrul de interne, Manuel Valls, cât şi cel pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, au fost trimişi char de pereşedintele Francois Hollande. Ei se vor întâlni cu preşedintele României, Traian Băsescu, dar şi cu prim-ministrul, Victor Ponta, şi ministrul de interne Mircea Duşa, anunţă ANTENA3.

În ultimele lunii mii de persoane de această etnie au fost evacuate din taberele ilegale, de politia franceză, în baza unei decizii judecătoreşti, provocînd cotroverse pe plan intern şi international. MEDIAFAX afirmă că discuţiile au luat amploare şi după declaraţia ministrul francez lui Manuel Valls, care a declarat că „Franţa nu poate primi toată mizeria lumii şi a Europei“.

Pe de altă parte, GÂNDUL susţine că până la sfârşitul acestei luni, în jur de 7.000 de români şi de bulgari vor fi repatriaţi. Franţa îi plăteşte fiecăruia un bilet de avion până acasă, precum şi o alocaţie de 300 de euro, iar pentru copii câte 100 de euro. Singura condiţie este ca imigrantul ilegal să fi trăit cel puţin trei luni în Franţa, în condiţii de mare sărăcie.

În 2011, 7.284 de români şi 1.429 de bulgari au fost trimişi acasă pe banii Franţei, prin această metodă denumită „ajutor umanitar de repatriere”. În 2011, Franţa a cheltuit 20,8 milioane de euro pentru repatrierea imigranţilor ilegali. Desfiinţarea taberelor ilegale de romi şi expulzarea acestora au determinat Comisia Europeană să pună Franţa sub supraveghere, anunţă JURNALUL NAŢIONAL.

Ulterior, Executivul European a lăudat intenţia guvernului francez de a căuta soluţii adecvate şi voinţa acestuia de a coopera cu Comisia şi cu celelalte state ale UE pentru rezolvarea problemei romilor. Pe de altă parte, Amnesty International, citată de COTIDIANUL, îndeamnă România şi Franţa să evite operaţiunile de evacuare a romilor, recomandând delegaţiei guvernamentale franceze care vine la Bucureşti să evite „atitudinea ipocrită“ folosită ca pretext pentru expulzarea etnicilor romi.

Tot astăzi, în Parlamentul Europeandezbate situaţia politică din ţara noastră. Europarlamentari din USL şi PDL, precum şi reprezentanţi ai Guvernului român se pregătesc să primească  în plenul Parlamentului European, evaluarea Bruxelles-ului legată de scandalul politic care a culminat cu referendumul ratat pentru demiterea şefului statului, anunţă ADEVĂRUL.

Înainte de această dezbatere, remarcă ANTENA3, europarlamentarii PDL Monica Macovei şi Theodor Stolojan au trimis membrilor PE scrisori în care aduc acuzaţii grave Guvernului şi USL.  „Cer ajutorul vostru pentru a restabili statul de drept în ţara mea“, se arată în scrisoarea celor doi.

De la această întâlnire, afirmă EVENIMENTUL ZILEI, premierul Victor Ponta este „absent nemotivat“. Premierul nu se înghesuie să dea ochii cu europarlamentarii, cu toate că acest punct a ajuns pe agenda europenilor tocmai din cauza demersului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, aşa cum a fost el iniţiat de USL şi a declaraţiilor din ultima vreme a celor doi lideri USL. Dar nici Crin Antonescu şi nici Victor Ponta nu vor fi prezenţi la Parlamentul European.

Pentru absenţa lui Victor Ponta, ROMÂNIA LIBERĂ a găsit o explicaţie: tot astăzi acesta aşteaptă verdictul în „cazul plagiatul“. Teza de doctorat a premierului este discutată în Senatul Universităţii Bucureşti, care va trebui să stabilească ce face cu raportul Comisiei de Etică, în care scrie că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. În şedinta Senatului ar trebui să se supună la vot dacă se va recomanda sau nu Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.Comentarii

profesorul de istorie vedeaiasi pe toti usl istii in frunte cu lolek si bolek marsaluind spre tara lor. rrom mania.sa ne lase in pace in tara noastra romania.

13 septembrie 2012 10:34

desteptul omul vesel si a luat medicamentele si a adormit. defapt la romi nu sunt medicamente ca nu au bani. atunci a fumat ceva s au l au lovit in frunte romii din familie ca nu l au mai putut asculta. esti o lepra usl ista. apropo vezi ca de pe laptopul de pe care cica scrii e dat in urmarire ca i furat. fugi in franta si revino cu celalat avion dar dupa alegeri. jeg de usl ist ce esti.

13 septembrie 2012 10:28

desteptul omul vesel si a luat medicamentele si a adormit. defapt la romi nu sunt medicamente ca nu au bani. atunci a fumat ceva s au l au lovit in frunte romii din familie ca nu l au mai putut asculta. esti o lepra usl ista. apropo vezi ca de pe laptopul de pe care cica scrii e dat in urmarire ca i furat. fugi in franta si revino cu celalat avion dar dupa alegeri. jeg de usl ist ce esti.

13 septembrie 2012 10:27

European : BRAVO PONTA SI CRIN BRAVO USL ATI BAGAT ROMANIA IN MARE RAHAT PUTE DE LA VOI ACUM PRIN TOATA UNIUNEA. CEI CARE VA FOSLOSESC DIN UMBRA CA PE NISTE MARIONETE AU ATIN UN SCOP BINE DETERMINAT DEFAIMAREA ROMANIEI SI A NATIUNII ROMANESSTI. MIZERABILILOR TRADATORI SI STRAINI!

13 septembrie 2012 9:02

Decebalu omule vesel curva uselista esti de sange inferior satrifut borit ca mata asta ti i soarta sa te lauzi ca taote rasurile leppra ce esti sa zici multumesc ca romanii sunt mamaligari si te tolereaza pe tine si pe alti iudei ca ponta sau tziganoi ca adrian nastase boriturilor

13 septembrie 2012 9:00

ghici Nu va faceti probleme , ca ne rezolva Base , nu este el prieten cu Bercea Mondialu si cu Cioaba ? Doar s-au vazut la nunta de curand.

13 septembrie 2012 8:29

NRAmember mai gunoiule dupa cum vorbesti despre natzia din care te tragi, un roman de mahala e un lord pe langa tine .Scursurile si tradatorii ca tine ...mucles Apropo... ti-ai facut acte ''de America'' prin filiera pocaitilor mafioti din Sacramento?

12 septembrie 2012 21:39

@destept Mai om fi noi astia multi o mizerie dar tu esti o scusura de hazna Mars la ma-ta in kizda ca putzi

12 septembrie 2012 21:34

citizen Parca i-a mai trimis odata acasa? Si s-au intors :)))) Pai asa se va intampla si acum

12 septembrie 2012 19:59

m pai nu ne criticau tocmai ei ca nu -i respectam pe tigani ? acum de ce un ministru de al lor ii numeste mizeria europei ? daca noi le spuneam asa ne sareau in cap ..sa-i tina la ei sa-i integreze acolo . poate reusesc ei ca noi tot nu am reusit asta

12 septembrie 2012 18:43

Jeaan Misto asa le trebuie la francezi, au vrut Romania in CE , acu sa supote.Le discrimination de gitanes romanes? nooo, sa stea la voi . Tiganii e dasteptz, pleaca azi de la Paris vin Miine la Paris.Bravo lor.Sa nu stati in Romania ca nu mai aveti ce fura, au furat parlamentarii tot, mai e Oltchim,Dunarea,Marea Neagra,Virfu Omu,dastea grele care nu se pot baga in carutza, astea merg in conturi la barosani.

12 septembrie 2012 18:19

Florin In zadar statul Francez cheltuie atitea bani cu tigani romàni; pentu cà Bàsescu; cum ajung pe pàmint rominesc; nu le creeazà nicio conditie iarà tigani vin iarà la cersit in Franta. Mai bine Francezi ar trebui sà punà o interdictie la aeroporturile din rominia;si fàrà chemare si pasaport sà nu mai poatà veni. Sà làsàm UE cu propunerile lor si frati francezi apàrati và tara de borfasi de tigani.

12 septembrie 2012 18:07

NRA member____ Romania asa cum e ea trebuie inca tinuta in spatele unui gard inalt. E ca si situatia de aici din USA cu mexicanii. Fereasca Dumnezeu sa ajunga tiganii romani si romanii de mahala sa umple strazile de aici ca in Europa. Aici in USA cine intra pe proprietatea cuiva are sanse sa fie impuscat pe loc. Deja au aparut tigani romani la televiziunile de aici. E doar o chestiune de timp sa ne facem de ras si pe partea asta a lumii.

12 septembrie 2012 17:48

bb,dk acesti azilanti au fost creati momiti tot de occident sint oameni ca si noi ..... ei sint victimile altor mizerii care care iau amagit si atras in tarile lor in numele democratiei si bunastari iluzorii .... mizerabili sint Baroso Merkel Basescu Ponta etc ei sint mizerabili care au ruinat Europa

12 septembrie 2012 17:46

Omul vesel Hihihi, ce subtil esti dumneata. Io pun o intrebari,uneori fara sa cer permisiunea "daca pot ca sa v-o adresez". Care-i chestia ? La viteza poti comite erori de redactare, iar pudibonderiile in materie stilistica nu-si au locul aici. O nelamurire- diferenta intre "pus" si "adresat", in contextul de fatza, are vreo relevanta ? Va ganditi cumva la alte dracii- nu e cazul.

12 septembrie 2012 15:43

Omul vesel Inca o rugaminte- nu va purtati ca niste putori securiste. Folositiva nickname-ul propriu, nu pe al altora. Luptati cinstit- cunosc subiectul, scriu in cunostinta de cauza. Exemplu, in chestia cu plagiatul- stiu ce e aia, io insumi am fost plagiat. Voi stiti ? Era` sa uit- voi sunteti cu basescu, care n-are studii, dar are pareri despre doctoratele altora. Si va rog sa-mi aratati daca ma insel.

12 septembrie 2012 15:37

Om just intebarile se pun sau se adreseaza?

12 septembrie 2012 15:33

Foarte trist cand vezi atata veselie la prosti pe timp de criza, caracteristic plagiatorilor din psd.

12 septembrie 2012 15:31

Omul vesel diploma de la ponta e cea mai ieftin si marunta , traiasca plagiatul falsificarea de documente !

12 septembrie 2012 15:27

Omul vesel De ce nu ma duc la guvern- simplu, pentru ca nu duc lipsa de diplome. Desi ceva treaba as avea, dupa poarta D. Ma port "ca la usa cortului", posibil. Asta se datoreaza dracului chel si unora ca tine, care au facut atmosfera din Romania irespirabila. Democratie fiind, imi exprim si io adeziunea la "statul de drept" si institutiile "verticale". Ce ai tu impotriva ?

12 septembrie 2012 15:26

Omul vesel Mai bine plagiator decat patriot!

12 septembrie 2012 15:24

David omule vesel nu mai pari a fi vesel ma zici ca nu esti tigan da te porti ca la usa cortului sa te duci la guvern la ponta sa primesti diploma de plagiator rasule

12 septembrie 2012 15:19

Omul vesel Ti-am pus niste intrebari, n-ai raspuns la nici una. Nu sunt rrom, n-am stat in viata mea sub acelasi acoperis cu ei, n-am avut de-a face cu dansii (afara de cateva situatii, cand mi-au furat portofelul). Nu ma intereseaza subiectul. Daca imi raspundeai coerent la intrebarile puse, aveai respectul meu. Asa ca... atunci cand ai sa treci prin toate etapele enumerate, sa vii sa-mi dai mie lectii. Sa nu uit- cancelaria prezidentiala emite certificate de desteptaciune, pentru insi ca tine.Neaparat sa ti-l ridici, cu semnatura lui masaverde- e nepretuita.

12 septembrie 2012 15:08

Omul vesel Parisul apartine tziganilor Roma rromilor Madridul zlatarilor! USL ul nebunilor!

12 septembrie 2012 15:01

Omul vesel Ti-am mai zis odat, sa-l sasai pe tac`tu.

12 septembrie 2012 14:58

Omul vesel Amice, vad ca pe tine te mananca in popou, ceva grozav. Incep sa-mi pierd rabdarea. Te intreb direct: numarul decandidati pe loc cand ai dat admitere scrisa; media de absolvirea a facultatii, cu tot cu licenta. In ce an ai terminat masterul, cand ai dat admitere la doctorat, cand ai sustinut teza si ce a povestit comisia in referatele scrise pe teza ta. Ce ai publicat, ce stagii ulterioare ai mai facut, daca ai mai facut vreo alta facultate sau master, in afara de cele zise. Astept cu nerabdare raspunsul, ca sa putem povesti, IN CUNOSTINTA DE CAUZA. Altfel... esti destept cu certificat de la basescu.

12 septembrie 2012 14:57

desteptul pentru omul vesel dar foarte trist. esti un prost de bubui.s au poate ai bubuit deja ceea ce ar ajuta rom mania ca ar avea o gura mai putin de hranit. sa ti dau argumente mai mioriticule, baci lenes si nepasator ce esti. de plagiatul lu ponta ce zicI adica de furt sa ma intelegi. sti ce a zis cand s a aflat ca a furat? daca se dovedeste atunci i si da demisia.dar pacaliciul de crin? a zis : daca revine base la cotroceni ies din politica. pai bai romm man ce esti despre ce vorbesti aici? ia dute la munca si nu comenta aiurea ca un aurolac. si fara replica da? da baciule rom? ssstttt!!!

12 septembrie 2012 14:35

Ion AI ASTA DA MAI ZIC SI EU MATUSA TAMARA NU CA TARFA CEIA PSDISTA

12 septembrie 2012 14:14

matusa tamara Tinand "cont" de ambitiile nationale ale lui Cacarau si ingamfarea de curcan a lui Copy_lash Ponta , o masura patriotica de tip PSD , ca partid reprezentant al tiganilor este ca la fiecare suta de tigani trimisi in Romania din Franta , sa trimita Liviu Dragne & Baroniada PSD din Teleorman, Ialomita , Vrancea ,Constanta cel putin o mie de garoi , capi de familie inapoi in Franta si astia , odata ajunsi , sa-si intregeasca familiile in maxim doua saptamani ! Este modul cel mai european de rezolvare a problemei tiganilor in maxim un an ! ( Pe romi sa-i trimita guvernantii la Roma ! )

12 septembrie 2012 13:46

Omul vesel mhmmm yo yo

12 septembrie 2012 13:45

David omule vesel de te intalnesc pe o carare ingusta devii trist apoi dispari tarfa uselista!

12 septembrie 2012 13:38

Omul vesel Mda, dupa cum am putut constata personal, basistii scriu vreo cateva randuri imbecile (cum altfel), le posteaza peste tot, apoi crezand ca au atins adevarul absolut, cica nu admit dreptu la replica. Intrucat nu suntem intr-o filiala pdl, te inivit calduros sa-l sasai pe tac`tu. Apoi chestia cu tiganii: mi se pare mie ca Europa ne-a sarit in cap, ca nu-i integram, ca le facem si le dregem. Acu vad ca incep sa-i expulzeze. Mie nu-mi plac insii care-si iau cuvantul inapoi, ai zis ca dai jos luna de pe cer, atunci FA-O ! Altfel te chemi flecar de bodega, palavragiu si fara cuvant. Ii lasati pe teritotiul vostru, aveti grija de ei, intrucat romanii sunt prea prosti sa inteleaga cum devine chestia. Voi, capetele luminate aveti intotdeauna dreptate, insa nu-mi plac insii care se contrazic.

12 septembrie 2012 13:36

DIASPORA EUROPA TREBUIE SA AIBA GRIJA DE EUROPENI DE BASTINASI ! ROMANIA DE ROMANI IN PRIMUL RAND ! tiganii au venit din india in Europa in timpul lui cuceritorului alexandru macedon de teama sa nu fie masacrati insa mai apoi tarile din vestul europei au gonit tiganarimea in Romania si ion iliescu le a dat numele de rromi ca sa faca o incurcatura si mai mare ASTAZI IN ROMANIA MULTI ROMANI BASTINASII ACESTEI TARI TRAIESC IN SARACIE FIIND OAMENI CINSTITI LA EI ACASA SUNT UMILITI MULTI TARANI O DUC DE PE O ZI PE ALTA IAR UNIUNEA EUROPEANA SE INGRIJOREAZA DE SOARTA tiganilor dar cum ramane cu mafia tiganeasca cu castelele aurul milioanele si miliardele averi colosale dobandite prin crima inselare jaf , cat despre cersedori violatori si ghicitori...de fapt ei toti trebuie expulzati din EUROPA!

12 septembrie 2012 12:49

PENTRU PURIFICARE EUROPA: tiganii au venit in Europa in timpul lui cuceritorului alexandru macedon de teama sa nu fie masacrati insa mai apoi tarile din vestul europei au gonit tiganarimea in Romania si ion iliescu le a dat numele de rromi ca sa faca o incurcatura si mai mare ASTAZI IN ROMANIA MULTI ROMANI BASTINASII ACESTEI TARI TRAIESC IN SARACIE FIIND OAMENI CINSTITI LA EI ACASA SUNT UMILITI MULTI TARANI O DUC DE PE O ZI PE ALTA IAR UNIUNEA EUROPEANA SE INGRIJOREAZA DE SOARTA tiganilor dar cum ramane cu mafia tiganeasca cu castelele aurul milioanele si miliardele averi colosale dobandite prin crima inselare jaf , cat despre cersedori violatori si ghicitori...de fapt ei toti trebuie expulzati din EUROPA!

12 septembrie 2012 12:36

mosionroata Pe cine reprezinta cei doi in Parlamentul European? Pe alegatorii romani.Sunt acestia de acord cu "turnatoriile" facute de Macovei si Stolojan?

12 septembrie 2012 12:06

destept romania este toata o mizerie. cand 7.500.000 gireaza mizeria, hotia, minciuna , ilegalitatile politicienilor atunci sunt toti o mizerie. argumentat da? romani fara drept la replica. sssst!!!!

12 septembrie 2012 11:44

nea nicu ,,europarlamentarii PDL Monica Macovei şi Theodor Stolojan au trimis membrilor PE scrisori în care aduc acuzaţii grave Guvernului şi USL. „Cer ajutorul vostru pentru a restabili statul de drept în ţara mea“ ,grai fostul procuror-tortionar /si betiv notoriu/ MM..!!!e tara ta,fa, betiva ordinara? e tara noastra,a romanilor demni!

12 septembrie 2012 11:34

pensionar Pucistii ne-au bagat in gura lumii, de parca nu ne ajungea ce facusera concetatenii nostri pe alte plaiuri decat cele mioritice! Mare belea pe capul tarii aceste creaturi: copiatori, repetenti si chiulangii, mincinosi si pe deasupra si demolatori de tara! Sa plateasca nemernicii! Vine decembrie!!!! Vom da EXIT!!!

12 septembrie 2012 11:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.