Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV că era "n-am obiceiul să mă uit în urmă cu mânie, dar cred că aveam nevoie de un studiu de impact înainte de promulgarea legii (...) să ştim dacă avem resursele umane să acoperim integral această primă clasă."

Ecaterina Andronescu a precizat, însă, că până la urmă "vom aveam cadre calificate la toate clasele şi acesta este meritul inspectorilor".

"Va trebui la jumătatea anului să încercăm să facem o evaluare să vedem dacă este nevoie să mergem mai departe în şcoli cu această clasă sau o întoarcem în grădiniţe, ", a afirmat ministrul educaţiei, adăugând că "înscrierea trebuie să înceapă mult mai devreme" pentru a permite o mai bună organizare.

Fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat şi el, tot la Realitatea TV, că deşi administrarea aceastei clase zero nu a fost perfectă ea "este o necesitate".

Clasa zero presupune încadrarea într-un sistem de învăţământ obligatoriu a copiilor care au împlinit vârsta de şase ani. Potrivit Realitatea.net. 128.000 de copii au fost înscrişi pentru clasa pregătitoare, iar ei vor începe şcoala pe 17 septembrie.

Integral pe România LiberăComentarii

Omul vesel Da, studiul "de impact" era necesar. Insa in Ro intai se implemeteaza, apoi se "studiaza impactul"... pe supravietuitori. Prudent era sa-ti inchipui ca daca funeriu a fost prost de bubuie, ce ramane dupa el trebuie studiat la microscop, inainte de a fi implementat.

16 septembrie 2012 13:58

carcotasa sefa si revin... am mai spus-o dar n-a nu a parut important... cei de 6 ani vor folosi aceleasi toalete cu cei de 14 ani, care cel putin 30% fumeaza in baia scolii... sau vor fi invatati de parinti sa se abtina si ne vom trezi cu ei cu complicatii renale... dar pe guvernanti nu-i intereseaza, au copii mari sau in scoli private! Succesuri!

14 septembrie 2012 23:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.