Factura la energie va creşte pentru că se măresc subvenţiile pentru energia eoliană, care vor fi trecute în facturi, şi pentru că se instalează din ce în ce mai multe turbine eoliene.Noua schemă de sprijin pentru energia eoliană, de două certificate verzi pe fiecare MWh, va însemna o creştere a facturii lunare de 3-5 euro în acest an, dacă schema se va aplica începând din luna septembrie, aşa cum estimează reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

“Impactul în factură va fi 3-5%, sau 3-5 euro, în acest an, şi de 10% anul viitor pentru tot anul calendaristic de aplicare a legii (prin care se subvenţionează energia eoliană-n.red) la un nivel de 1.500-2.000 MW instalaţi în eolian” a estimat Zoltan Nagy Bege, director în cadrul ANRE.

Cel mai probabil o majorare a preţurilor la energia livrată consumatorilor casnici va fi decisă de ANRE la 1 ianuarie. Autoritatea va ţine cont şi de celelalte componente al preţului, cum ar fi tarifele de distribuţie şi transport.
Integral pe Money.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.