Italia va înregistra în acest an o scădere a consumului de 3%, comparativ cu anul trecut, cea mai mare începând din 1946, arată un studiu al Confcommercio, organizaţia retailerilor italieni, informează Mediafax. Motivul îl reprezintă problemele economice şi a creşterea unor taxe de către guvern.

Între trimestrul al treilea al anului 2007 şi trimestrul al doilea din acest an, cheltuielile de consum au scăzut cu 6,5%, chiar dacă achiziţiile de telefoane mobile şi computere s-au menţinut, arată studiul.

Declinul consumului închide magazinele mici, însă marile lanţuri de discount rezistă mai bine, notează organizaţia.

Cantitatea de lapte cumpărată în Italia în prima jumătate a anului a scăzut cu 7%, iar cea de ulei de măsiline cu 5%, potrivit unui raport al asociaţiei fermierilor, Coldiretti.

Piaţa auto va înregistra, de asemenea, o scădere importantă în acest an, scrie cotidianul italian La Repubblica. Numărul de maşini cumpărate este estimat la 1,42 milioane de unităţi pentru 2012, cu un milion mai puţin comparativ cu 2002 şi la egalitate cu anul 1979.

O situaţie şi mai dramatică are loc pe piaţa creditelor ipotecare, cu o scădere de 49,6% a ipotecilor înregistrate în primul trimestru al anului, în timp ce vânzările de proprietăţi imobiliare au înregistrat un declin de 16,9%.


Comentarii

sondaje de opinie platite castiga un venit suplimentar lucrand la computerul propriu 1h/zi pt. 32 euro http://sondajro.com/?ref=117709

27 septembrie 2012 19:55

7.500.000 de romani...si danni21 ..sa inteleaga ca in Grecia,Spania ,Italia,Ungaria,si inca multe state ale UE sunt mari probleme create de asa zisa criza !Cand basescu + boc + pdl au luat unele masuri,nu toate bune si explicate n-au facut-o degeaba !Numai ca lo noi USL nu a vrut sa colaboreze spre binele tarii,multumindu-se sa tot zbiere si sa critice pe la A3!DAR ACUM SI DUPA ALEGERI CE SOLUTII SA MAI AIBA ?Demisia ar fi cea mai proasta solutie,s-ar descalifica pt.totdeauna !

27 septembrie 2012 8:57

danni21 uite ca va doare de Italia acuma....nu va uitati ce ii in tara...toate is bune si la locu l lor...de ce ar putea zice antenaci?...veniti si vedeti cum se traieste in Italia si dupa vb...

27 septembrie 2012 8:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.