Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele PE, Martin Schulz, răspunzând unei întrebări, că decizia finală în cazul candidaturii lui Leonard Orban pentru o funcţie la Curtea Europeană de Conturi aparţine plenului, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă ia în calcul altă candidatură după respingerea lui Leonard Orban pentru funcţia de la Curtea Europeană de Conturi de către Comisia de Buget din PE, Ponta a răspuns că decizia în cazul acestuia o ia plenul Parlamentului European.

"Domnul Orban este un tehnocrat, a fost şi în echipa domnului Barroso", a spus Ponta.

Premierul român a spus că Orban a fost "o victimă inocentă" a unor dispute politice.

Orban a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit, el primind 14 voturi "împotrivă" şi 12 voturi "pentru".

Liderul grupului europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că votul popularilor din Comisia de control bugetar din PE, iniţial favorabil candidaturii lui Leonard Orban, a fost schimbat în urma unui mesaj transmis de Elena Băsescu.

Citeşte şi:

Ponta: România are nevoie de UE, dar şi UE de România

"Între audiere şi momentul votului, candidatul iese din sală, iese şi staff-ul tehnic şi rămân cei care votează. Am rămas şi a apărut doamna Elena Băsescu, cu Traian Răzvan Ungureanu şi Sebastian Bodu. A avut un mesaj, bănuiesc că de la Traian Băsescu, pentru că nu înţeleg cum s-a schimbat votul popularilor atunci, ei erau încântaţi de Leonard Orban", a spus Ivan.

El a menţionat că ceilalţi europarlamentari PDL i-au transmis că acesta e "ordinul de acasă", că nu au ce face şi că trebuie să voteze împotriva candidaturii lui Leonard Orban pentru funcţia de la Curtea Europeană de Conturi.

Ivan a spus că ştie "din surse" că persoana propusă de Mihai Răzvan Ungureanu pentru a candida la Curtea Europeană de Conturi şi pe care Guvernul Ponta a retras-o e "un fel de prieten de familie cu familia Băsescu", fiind vorba despre unul dintre vicepreşedinţii la Curtea de Conturi.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.