Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva a încă 67 de persoane acuzate de fraudarea referendumului din 29 iulie 2012. Dintre acestea, 49 sunt preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj. Acuzaţiile aduse de procurori sunt complicitate la falsificarea documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători. Mai sunt urmăriţi penal 18 observatori din partea Asociaţiei „Ţara Noastră", care sunt şi membri ai PSD, cercetaţi pentru fals în declaraţii.

Potrivit DNA, la 29 iulie 2012, cei 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare puşi sub acuzare "au înlesnit falsificarea semnăturilor unor alegători pe lista permanentă şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot faţă de cele votate de alegători, corespunzător aceluiaşi număr de semnături falsificate".

Procurorii susţin că, în zilele de 19, 20, 21 iulie 2012, cei 18 observatori învinuiţi au declarat în fals că nu sunt membri de partid, în scopul acreditării ca observatori la referendum.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.