Preşedintele american Barack Obama a afirmat miercuri, într-un interviu pentru un post de radio american, că a fost "prea politicos" în timpul primei dezbateri televizate cu adversarul său republican Mitt Romney şi a promis să fie mai ofensiv la viitoarea întâlnire, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"În timpul dezbaterii, cred că se poate spune fără a induce în eroare că am fost prea politicos", a declarat Obama în cadrul emisiunii moderatorului Tom Joyner. "Am înţeles", a adăugat preşedintele, al cărui avans în sondaje a scăzut după dezbaterea de la Denver (Colorado, vest), din 3 octombrie.

"Uneori, este greu de spus fără oprire - ceea ce spuneţi voi nu este adevărat -, se termină printr-o repetiţie. Vestea bună este că a fost doar prima" dezbatere, altele două fiind prevăzute pentru 16 şi 22 octombrie, a notat preşedintele.

"Cred că se poate spune că va fi un pic mai multă acţiune" la următoarea dezbatere, a mai explicat Obama.

"Avem încă patru săptămâni până la alegeri şi le vom câştiga", a promis preşedintele, voind să-şi asigure susţinătorii că a prevăzut tot timpul că alegerile vor fi strânse, chiar şi atunci când sondajele erau în favoarea sa.

De asemenea, Obama a afirmat că partenerul său de campanie, vicepreşedintele Joe Biden, va avea o prestaţie "formidabilă" în timpul dezbaterii în care se va confrunta, joi, cu coechipierului lui Romney, Paul Ryan.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.