Poziţia Olandei nu se schimbă nici după ce Finlanda a anunţat că ar fi de acord cu compromisul pe Schengen - intrarea în etape - în privinţa aderării României şi Bulgariei, a declarat, astăzi pentru Adevărul Europa, Sander van der Eijk, purtător de cuvânt al ministrului olandez pentru migraţie, Gerd Leers.

„Nu este vorba despre ce cred sau fac alţii. Este vorba despre a câştiga încrederea. Rezultate mai bune în combaterea corupţiei şi crimei organizate sunt singurele informaţii care ar putea schimba ceva în poziţia noastră", a declarat van der Eijk.

El a adăugat că Olanda aşteaptă rezultatele raportului interimar al Comisiei Europene pe justiţie în privinţa celor două state. „Noi credem că este nevoie să existe rezultate ireversibile şi sustenabile în domeniul reformei sistemului judiciar în ceea ce priveşte România, aflată sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare în Justiţie", a adăugat oficialul ministerului olandez. Potrivit acestuia nu este vorba doar despre partidele politice olandeze care nu susţin această extindere. „Este o percepţie extinsă, inclusiv a altor partide", susţine van der Eijk.

Ultima şansă pentru ca România şi Bulgaria să obţină măcar o dată pentru aderarea la Schengen este Consiliul European din decembrie.
Integral pe AdevărulComentarii

Fara mila Nu Justitia e problema noastra. Sau pot spune ca e o problema inventata, trasa de par, politizata. Un teren alunecos, cu prea multe chestii neclare. Noua nu ne merge economia, iar asta e jale. Cand nu ai resurse, poti sa te judeci pe o punga goala. Restul e o poveste, de adormit "statul de drept".

9 martie 2013 11:31

Fara mila Sa v-o spun p`aia, cu procurorul, inainte de `89. Era un maimutzoi, cu Dreptul facut la fara frecventa, mare procuror, intr-un oras mic al Romaniei. Isi schimbase numarul de telefon, iar numarul lui o fost realocat unui inginer, caruia ii sunau telefoanele noaptea. Pe la 10- 11-12, tot felul de capcauni care aveau treburi de aranjat. Aloo, domn` procuror cutare- nu, dom`le. Apoi iarasi, aloo, domn` procuror cutare- nu, dom`le greseala. Si dupa ce l-au terorizat pe bietul om, vreo 2 luni, cu telefoanele lor, ala si-a iesit din pepeni si a inceput sa le faca faze. Aloo, domn` procuror- da, eu. Ce doriti ? Dom`le, cu cauza aceea. Da, care cauza ? Aia, cu baiatu ala... Da, stiu. Si ce vreti de la mine ? Dom`le, e baiat bun, tovaras de-al nostru. Asa, si io ce sa-i fac ? Dom`le, dau gras, numai sa scape baiatu ? Ceeee ? Da, daca sunteti om cu noi, o sa fim si noi oameni... maine, la abator, in spate. Apoi avem ceva rezolvat pe la cabana, la munte sa va simtiti bine si dumneavoastra. Am vorbit cu cumnata, sa rezolvam si celelalte... Da, da, o sa vedem. In fine, de prea multe da-da, ala a priceput ca nu e in regula si intreaba: da` sunteti domn` procuror ? Raspuns, hohote de ras: da` ti-am zis, in beeep de bou, ca e greseala, ca si-a schimbat numarul ? Ce dracu` mai vrei de la mine ?! L-au mai chinuit vreo juma de an cu telefoane, pana clientela lui domn` procuror a aflat noul numar, apoi treaba a intrat in normalitate. Faza ABSOLUT REALA, de pomina in tot targul. Ce dracului sa mai ceri de la astia ?!

9 martie 2013 11:27

Fara mila "rezultate ireversibile şi sustenabile în domeniul reformei sistemului judiciar"- WTF ?!?! Nu asta e problema. Problema e ca juristii de generatie veche, aia, cu colaborari la pcr-securitate, cu dosar bun si oameni ascultatori, de felul lor, nu produc decat ... ce se vede. Spre exemplu, cum va place vorbirea si look-ul unei lelitze, care spunea ca "cine n-a auzit, in viata lui, din copilarie, de puscarie, inseamna ca a auzit de altceva". Ce beeeep a vrut sa zica cu asta ?! Oameni buni, nu va faceti iluzii. Nici judecatorii, nici procurorii nu sunt niste supraoameni. Sunt niste functionari insarcinati cu "administrarea dreptatii", cu pipeta, cu lingurita, cu polonicul, cu ce poate si-l duce capul, pe fiecare din ei. Luati totalitatea populatiei Romaniei, cat o fi la ora actuala. Faceti apoi o estimare statistitica, cati din ei au intrat intr-un tribunal: in procese civile sau penale ? Va spun eu: o MINORITATE. Tribunalul, oricat l-ar dori unii, nu e o institutie fara de care nu poti trai. La tribunal, in marea majoritatea cazurilor, e vorba de bani, invarteli, potlogarii, politica, influenta, jocuri de putere. Cati oameni se baga in asa ceva ? Sa fim seriosi- o minoritate. Mentalitatea sanatoasa a taranului roman spune ca nu e bine sa-ti faci de lucru la tribunal si la securitate, spre deosebire de modelul american, spre exemplu, care spune ca daca nu te-ai judecat, macar odata in viata, esti fraier.

9 martie 2013 11:12

dankuk Ce rahati! Daca nu suntem o natie de homosexuali, ca ei, nu sunten buni. Aia cu coruptia se intimpla in toate tarile, numai ca la noi se vede cel mai bine.

15 noiembrie 2011 1:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.