Aproximativ 200 de suporteri dinamovişti au mers, ieri, la Brăneşti pentru a-l comemora pe Cătălin Hîldan, fostul număr 11 din “Groapă”, care a trecut în nefiinţă pe 5 octombrie 2000, când avea 24 de ani.

Duminică, 2 octombrie, Brăneşti. Localnicii îşi văd de rutina zilnică, dar sunt cu un ochi la şosea. Au auzit că vin dinamoviştii. Maşinile se strâng, uşor, uşor, în faţa cimitirului. Un fan a afişat un tricou de-al lui Hîldan cu numărul 11 pe spate. E un moment solemn, n-o fac pentru publicitate. Simţim din priviri că vor să fie lăsaţi în pace. Plecăm spre casa familiei Hîldan. În urma noastră, liniştea cimitirului e zdruncinată: “Unicul Căpitan e Cătălin Hîldan! Aleo, aleo, Cătălin Hîldan înseamnă Dinamooo”. Au ţinut-o aşa două ore. În celălalt capăt al localităţii, Marin, tatăl fostului fotbalist, şi Cristi, fratele său, stau la masă în curte şi discută intens despre jocul lui Dinamo.
Nepotul Cătălin Hîldan face fotbal

“Hai, intraţi, intraţi”, ne întâmpină Cristi. Nea Marin ne ia din scurt: “Ce ziceţi, băieţi, de jocul lui Dinamo? Aproape că nici nu-mi vine să cred. De ani buni n-a mai jucat atât de bine mai multe meciuri la rând”.

Cristi intervine în discuţie: “Tată, nu e suficient, cred că trebuie să se mai întărească”. Şi conversaţia alunecă fără să apucăm să întrebăm ceva măcar. Amintiri despre Cătălin sunt depănate de ambii bărbaţi şi se simte că bezna sufletească nu s-a risipit total. Brusc, nea Marin începe să vorbească despre Cătălin, nepoţelul său, băiatul lui Cristi. Râde cu patimă: “Face fotbal. Ară terenul! Mi-a zis că şi-a moştenit genetic unchiul. Îl duc şi îl iau de la antrenamente”. Ne oprim din discuţie pentru că e zarvă mare la poartă. “Au venit băieţii. Ah, ce-i aşteptam!”, exclamă Marin Hîldan în timp ce se duce să le deschidă porţile. Totul se cutremură din nou: “Unicul Căpitan e Cătălin Hîldan! Aleo, aleo, Cătălin Hîldan înseamnă Dinamooo”.
A decedat pe teren

Cătălin Hîldan s-a stins din viaţă, pe 5 octombrie 2000, în timpul unei partide amicale dintre Şantierul Naval Olteniţa şi Dinamo. În minutul 72 al meciului, Cătălin s-a prăbuşit pe terenul din Olteniţa. A fost transportat de urgenţă la spital, dar toate încercările de resuscitare au eşuat. La ora 17.45 a fost constatat decesul, cauza fiind un anevrism cerebral.

Integral pe Libertatea


Alte articole pe același subiect


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.