În încercarea de a speria fumătorii, Canada a lansat cea mai şocantă campanie anti-fumat de până acum, anunţă Daily Mail. Pe ambalajele pachetelor de ţigări vor fi incluse imagini cu oameni muribunzi, bolnavi de cancer la plămâni. Mai sunt ilustrate şi alte efecte ale fumatului: impotenţă, infertilitate, dantură stricată sau ten îmbătrânit.

Una din imaginile şocante care vor fi puse pe pachetele de ţăgări o arată pe Barb Tarbox, o femeie bolnavă de cancer care îşi trăieşte ultimele clipe. Femeia este întinsă în pat şi este vizibil că este foarte slăbită. Fotografia va fi însoţită de mesajul: " Aşa arată oamenii care mor de cancer de plămâni".

O altă fotografie şocantă înfăţişează un bărbat care are un tub băgat în gât. Lângă această imagine este ataşat sloganul: "Cancer la gât. Este foarte greu să înghiţi".

Imaginile şocante vor apărea pe pachetele de ţigări din Canada şi vor trebui să acopere 75% din ambalaj. Imaginile sunt destul de "urâte" şi "înfricăşătoare", dar aşa e şi cancerul, a declarat ministrul sănătăţii din Canada. "Vrem ca imaginile să fie mai mari, să fie văzute. Poate arăta înfricăşător, dar asta e realitatea fumatului. În timp, oamenii s-au obişnuit cu vechile imagini, aşă că dorim să le atragem din nou atenţia", a spus Leona Aglukkaq.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.