Una dintre cele mai cunoscute şi controversate picturi, expuse la Muzeul Orsay, din Paris, a fost interzisă pe reţeaua de socializare Facebook şi toate conturile care au postat fotografia operei de artă au fost suspendate.

În 1866, Gustave Courbet a realizat un tablou, pe care-l numeşte "Originea lumii" şi care ilustrează un vagin. Asta pentru a demonstra puterea femeilor într-o lume a bărbaţilor, care nu le acordau credit.

Chiar dacă au trecut 150 de ani de la crearea acestei opere, tabloul rămâne în continuare o piesă controversată. Zilele trecute, reţeaua de socializare Facebook a suspendat toate conturile care au postat fotografia tabloului.

Printre cei care s-au trezit fără cont de Facebook se numără şi celebrul pictor Mattehew Weinstein, asta după ce el a publicat o poză cu "Originea Lumii", scrie huffingtonpost.com.

Cei de la Facebook şi-au cerut scuze

Nu este prima dată când Facebook suspendă conturi din cauza conţinutului ce implică sex sau nuditate. De exemplu, la începutul acestei luni, a fost cenzurat un cont din cauza unor fotografii ce ilustrau un sân recuperat după cancer sau, în această primăvară, un cont a dispărut din cauza unui sărut gay.

După ce au realizat ce au făcut, cei de la Facebook i-au trimis o scrisoare lui Matthew Weinstein în care îşi cer scuze pentru greşeala săvârşită şi îl înştiinţează că i-au restituit contul.

Integral pe Click!Comentarii

dr in tabloul ala este imaginea de ansamblu a unui pelvis feminin, cu par pubian si o mica parte din vulva! ce vaginul lui peshte vedeti voi?

26 decembrie 2011 20:16

Dio nici nu ma mira, aia de la facebook sunt niste cretini

16 noiembrie 2011 15:11

x cum ilustreaza un vagin? iar ati copiat articolul fara sa il ganditi?

16 noiembrie 2011 15:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.