Fostul şef al Autorităţii de Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) Cristina Trăilă i-a transmis preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, o scrisoare deschisă în care afirmă că asupra instituţiei sunt exercitate presiuni politice şi îi cere să nu implice Curtea în campania electorală, potrivit Mediafax.

În scrisoare, Trăilă susţine că puterea actuală ar fi impus Curţii finalizarea unui raport la ANRMAP chiar în ultima săptămână a campaniei electorale şi că finalizarea procedurilor de control la instituţia pe care a condus-o până în primăvara acestui an a fost tergiversată până în ultimele zile ale campaniei electorale, deşi controlul a fost demarat la 19 septembrie.

"Există informaţii credibile conform cărora echipei de control a Curţii de Conturi i-a fost impus ca termen de finalizare a verificărilor exact ultima săptămână din această campanie electorală, în scopul expres ca eventualele concluzii să poată fi exploatate politic împotriva mea. Sper că nu vă veţi lăsa influenţaţi de actuala putere politică pentru a da curs unui asemenea demers", afirmă Trăilă în scrisoarea adresată lui Văcăroiu.

Aceasta mai precizează că joi, 29 noiembrie, a fost convocată prin SMS la o întâlnire de conciliere programată în mai puţin de 24 ore, în urma controlului Curţii de Conturi, deşi conform legii nu mai deţine nicio calitate în raport cu instituţia pe care a condus-o, iar legea menţionează în mod explicit că discuţiile se poartă cu reprezentanţii actuali ai instituţiei publice în cauză.

Pentru a demonstra independenţa Curţii de Conturi faţă de comenzi politice, Trăilă îi solicită lui Văcăroiu o întâlnire după sfârşitul campaniei electorale, în cadrul căreia să fie analizat proiectul de raport redactat de inspectorii Curţii.

Trăilă mai arată în scrisoare că ANRMAP este singura instituţie la nivel naţional care are atribuţii în ceea ce priveşte supravegherea procedurilor de achiziţii publice, sancţiunile şi rapoartele instituţiei putând fi obiectul unor acţiuni în instanţă introduse doar de către persoanele interesate în cauză, iar Curtea de Conturi neavând competenţa a se pronunţa asupra temeiniciei acestora.

Astfel, eventualele constatări în legătură cu activitatea de control a ANRMAP ar excede competenţa Curţii de Conturi şi ar reprezenta un abuz, afirmă Trăilă.

Integral pe România LiberăComentarii

ANDREEA PORA , D-na Traita , cat ai dat din fundul ala cat BRAZILIA , ca sa ajungi la ANRMAP !!!

30 noiembrie 2012 18:47

cornel Persoanele publice care fac presiuni indiferent de culoare politica trebuiesc deferite justitiei si pedepsite exemplar pentru ABUZ DE PUTERE

30 noiembrie 2012 13:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.