Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că atitudinea Olandei faţă de aderarea României la soaţiul Schengen nu se va modifica decât dacă se rezolvă bilateral problemele, el dând asigurări că acest lucru se întâmplă.

Preşedintele Băsescu a făcut această declaraţie în contextul în care vorbea despre necesitatea soluţionării pe cale bilaterală a problemelor dintre Republica Macedonia şi Grecia.

"România nu poate decide intrarea Macedoniei în NATO şi UE. Noi nu avem niciun motiv să nu susţinem Macedonia pentru intrate în Uniunea Europeană. Ştim însă ceea ce ştiu toţi, nu numai eu sau domnul preşedinte (al Republicii Macedonia - n.r.): există un blocaj în relaţia greco-macedoneană, care trebuie negociat între cele două capitale. După noi, interesul major este al Macedoniei să intre în NATO şi în UE", a afirmat Traian Băsescu, la finalul întâlnirii cu preşedintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, care face o vizită oficială în România.

Traian Băsescu a explicat că dreptul de veto al statelor member NATO sau UE este inalienabil.




Integral pe Mediafax



Comentarii

Olanda vrea Portul Constanta CADOU Olandei i s-a promis Portul Constanta,Austriei padurile si titeiul,Frantei hipermarketurile cand s-a dus pe pula comunismul. Olanda NU a primit Portul Constanta si se va opune intrarii Romaniei in schengen . Germania si UK au de luat de la Hungaria, Polonoa, Cehia, Slovacia, Slovenia ce vrea muschiul lor. Se pare ca au luat si i-a bagat in Schengen

17 februarie 2018 11:16

Olanda vrea Portul Constanta CADOU Olandi i s-a promis Portul Constanta,Austriei padurile si titeiul,Frantei hipermarketurile cand s-a dus pe pula comunismul. Olanda NU a primit Portul Constanta si se va opune intrarii Romaniei in schengen . Germania si UK au de luat de la Hungaria, Polonoa, Cehia, Slovacia, Slovenia ce vrea muschiul lor. Se pare ca au luat si i-a bagat in Schengen

17 februarie 2018 11:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.