Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi deschis turiştilor chiar în ziua de Crăciun, după ce lucrările au început în această săptămână.


România va avea şi în acest an un hotel construit doar din gheaţă. Ca şi până acum, acesta va fi amplasat în zona Bâlea Lac, acolo unde muncitorii au început lucrul la începutul acestei săptămâni. Chiar dacă frigul a venit mai târziu în 2012 faţă de anii precedenţi, la fel ca şi ninsoarea, responsabilii de construirea acestui hotel au dat garanţii că acesta va fi deschis pentru turişti chiar în prima zi de Crăciun. Asta, în condiţiile în care vremea va continua procesul de răcire aferent lunilor de iarnă.Gheaţă din lac

Baza hotelului va fi ridicată cu nişte cofrage în care vor fi turnate apă şi zăpadă, iar apoi clădirea va fi terminată cu ajutorul mai multor calupuri de gheaţă ce vor fi tăiate din lacul Bâlea. Va fi pentru al optulea an consecutiv când hotelul de gheaţă va fi construit la Bâlea Lac şi, în acelaşi timp, va fi din nou unic în Europa de Est. Lângă hotelul care va avea, cel mai probabil, 12 camere, urmează să fie construită şi Biserica de Gheaţă, o altă atracţie turistică din zonă. De altfel, la începutul acestui an au avut loc şi două nunţi în acest lăcaş de cult inedit, dintre care una a aparţinut unui cuplu venit tocmai din Anglia special pentru acest eveniment.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.