Medicii israelieni au făcut o descoperire ce ar putea salva vieţile a sute de mii de oameni. Este vorba despre un dispozitiv portabil, ce identifică din timp atacurile cerebrale, ceea ce le permite medicilor să intervină rapid pentru a îi salva pe pacienţi.

Aparatul va apărea pe piaţă abia peste doi ani şi va costa două sute de dolari.Medicii israelieni sunt de părere că dispozitivul ar putea salva vieţile persoanelor predispuse la atacuri cerebrale, a treia cauză de deces în lumea occidentală.

Un accident vascular cerebral apare când un vas de sânge din creier se sparge sau este blocat de un cheag. Aparatul monitorizează undele cerebrale şi identifică discrepanţele, folosind un algoritm. Oamenii care deja au suferit un atac cerebral şi cei diagnosticaţi cu stenoza circulaţiei arteriale sunt cei mai predispuşi la AVC. Pacienţii cu risc major ar putea să se monitorizeze singuri acasă, cu ajutorul acestui dispozitiv portabil.

Tratarea rapidă a atacului cerebral constituie un avantaj în recuperare. Supravieţuitorii pot face terapie mulţi ani pentru a îşi recăpăta funcţiile cerebrale pierdute.


Comentarii

gogu L-au gasit in biblioteca de la marea moarta, lasat de I.C.

26 ianuarie 2014 20:44

titus Daca l-au descoperit israelienii, cine l-a inventat?

26 ianuarie 2014 17:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.