Preşedintele Traian Băsescu a revenit la Palatul Cotroceni, Crin Antonescu se pregăteşte pentru acelaşi palat, dar nici Victor Ponta nu se mulţumeşte doar cu Palatul Victoria. Chiar dacă până acum a fost rezervat în ceea ce priveşte planurile  viitoare din cariera sa politică, şeful PSD şi actualul premier Victor Ponta este decis să urmeze parcursul politic al mentorului său, Adrian Năstase şi chiar să-l depăşească.

Două dintre punctele de pe agenda carierei politice ale acestuia sunt deja bifate iar Ponta râvneşte să-şi întreacă predecesorul şi să devină preşedintele României, anunţă CURENTUL. Acesta a declarat că liderul PNL, Crin Antonescu, rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale din 2014, punctând însă că nu exclude o candidatură a sa la alegerile pentru Preşedinţie din 2019 sau 2024.

Pentru viitorul scrutin prezidenţial, constată GÂNDUL, liderul PSD spune că „de departe favoritul“ râmâne, cel puţin pentru moment, Crin Antonescu. „Antonescu va candida. Noi am semnat un acord în cadrul USL. Domnul Antonescu m-a susţinut pe mine, la fel voi face şi eu la anul. Dincolo de prietenie şi că avem un acord semnat şi parafat. În continuare, nimeni nu poate contesta că în acest moment Crin Antonescu este de departe favoritul la prezidenţiale. Ce o mai fi peste un an...", a evaluat Victor Ponta şansele lui Crin Antonescu de a candida din partea USL în 2014.

Deci premierul Victor Ponta nu exclude varianta de a candida la alegerile prezidenţiale, dar scenariul este luat în calcul nu pentru 2014, ci pentru 2024. „Nu aş fi om politic dacă aş spune: nu, niciodată. Mai e însă foarte mult. Pe de altă parte, în 2024 eu o să am 52 ani. După părerea mea, un preşedinte de ţară trebuie să fie peste 50 ani", a spus Ponta, citat de AGERPRES.

Deşi pesediştii nu vor nici în ruptul capului să defileze cu liderul PNL pe post de prezidenţiabil, după cum afirmă NAŢIONAL, Victor Ponta a ţinut să-l asigure pe „prietenul Crin“ şi că nu-l va înlocui cu „prietenul Sorin”. Ponta i-a făcut programul lui Sorin Oprescu şi i-a transmis acestuia că ar trebui să-şi ia gândul de la Cotroceni şi să se ocupe de problemele Capitalei. Mai mult, ca să-l liniştească pe Antonescu, preşedintele PSD a precizat că formaţiunea pe care o conduce nu-l va susţine pe Sorin Oprescu, în cazul în care acesta decide să candideze la prezidenţiale în 2014.

Dar nu doar funcţiile foarte înalte în stat preocupă USL în aceste zile. Liderii PSD şi PNL negociază de zor repartizarea secretarilor de stat, şefilor de agenţii naţionale şi de instituţii judeţene.  După împărţirea ministerelor, liderii USL au declanşat discuţii pentru posturile de la nivelul următor. Miza negocierilor, susţine ADEVĂRUL, o reprezintă aproximativ 60 de secretari de stat, 110 preşedinţi de agenţii, 42 de prefecţi, 160 de şefi în companii naţionale, peste 1.200 de directori în instituţii deconcentrate la nivel judeţean.

ROMÂNIA LIBERĂ afirmă că fiecare lider de filială negociază posturile din Executiv pentru politicienii locali. După ce nesperat de mulţi lideri ai USL au ajuns în Parlament, partidele din alianţa de guvernare caută să numească politicienii de pe banca de rezerve în posturi de secretar de stat ori şefi de agenţii. Principiul e simplu: PSD şi PNL ar trebui să aibă paritate. Iar ZIUA VECHE observă însă că această luptă se dă pentru că miile de posturi de conducere înseamnă bani, putere şi influenţă.


Comentarii

Roman pensionar si bolnav Daca aveti ministri prousi si in funcie capabili ''''PENTRU CE MAI TREBUIE SI SECRETARI""'sa mai cheltuiti si cu ei o gramada de bani,,,bani ce trebuie dati mai bine la pensionari care asteapta ""BINELE SA VINA""DE MULTA VREME !!!""

9 ianuarie 2013 15:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.