Premierul Victor Ponta nu exclude varianta de a candida la alegerile prezidenţiale. Scenariul este luat în calcul însă nu pentru 2014, ci pentru 2024. Pentru viitorul scrutin prezidenţial, liderul PSD spune că "de departe favoritul" râmâne, cel puţin pentru moment, Crin Antonescu.

"Antonescu va candida. Noi am semnat un acord în cadrul USL. Domnul Antonescu m-a susţinut pe mine, la fel voi face şi eu la anul. Dincolo de prietenie şi că avem un acord semnat şi parafat. În continuare, nimeni nu poate contesta că în acest moment Crin Antonescu este de departe favoritul la prezidenţiale. Ce o mai fi peste un an...", a evaluat Victor Ponta, într-o emisiune la B1, şansele lui Crin Antonescu de a candida din partea USL în 2014.

În privinţa variantei de a fi el însuţi prezidenţiabilul USL, în condiţiile în care popularitatea sa ar fi în creştere, Ponta a exclus o candidatură la anul, dar se vede în cursa pentru Cotroceni în 2024. "În 2014 categoric nu. Sigur, sigur. Când va fi vorba de erodarea guvernului, tot eu voi fi cel erodat. Dar n-aş fi om politic dacă aş spune <>. În 2024 eu o să am 52 de ani. Un preşedinte care poate să modereze trebuie să aibă peste 50 de ani”, a adăugat Ponta.

Integral în Gândul


Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.