Persoanelor aflate în stare de ebrietate li se va interzice să ia parte la ceremoniile tradiţionale de Epifanie, oficiate în capitala Rusiei
Administraţia moscovită a amenajat 50 de locuri, în care credincioşii ortocşi se vor arunca în apele reci.

Potrivit obiceiului religios, cei care se scaldă în aceste ape sunt iertaţi de păcate şi vindecaţi de boli.
Autorităţile locale au dat asigurări că toate cele 50 de locaţii, dedicate acestui eveniment, au fost pregătite şi au urmat toate normele sanitare.

"Toate locurile sunt sigure din toate punctele de vedere. Pentru a evita producerea unor incidente nedorite, nu vom permite accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate ", a spus, vineri, Yuri Artyukh, oficialul care se ocupă de buna desfăşurare a evenimentului.
"Anul trecut, am avut 120.880 de participanţi la procesiunile religioase, iar anul acesta aşteptăm un număr mai ridicat de persoane, dornice să se arunce în apele sfinţite", a adăugat Artyukh, pentru RIA Novosti.

Conform ortodocşilor ruşi, Epifania, simbolizează botezul lui Iisus Hristos în Iordan şi reprezintă o sărbătoare majoră în calendarul religios.
Epifania, se oficiază la data de 19 ianuarie, conform calendarului Iulian, de rit vechi.
Ruşii plonjează în orificii scobite în gheţa apelor îngheţate, în formă de cruce, de trei ori, reprezentând Sfânta Treime.

Meteorologii anunţă pentru mâine o temperatură de -15 grade Celsius, în regiunile din jurul Moscovei.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.