Tendinţa de uşoară depreciere a leului ar putea continua pe termen mediu, însă acest proces ar fi în măsură să ajute economia naţională să câştige în competitivitate, spun analiştii economici contactaţi de Curierul Naţional. Banca Naţională a României nu mai poate ţine cursul în reperele ultimilor doi ani având în vedere contextul internaţional şi nici nu mai doreşte acest lucru în condiţiile în care leul depreciat pare a corespunde unui nou nivel de echilibru faţă de economia reală. Ieftinirea în ansamblu a societăţii româneşti prin slăbirea monedei naţionale poate să încurajeze exporturile, dar şi să aducă în prim plan noi antreprenori care să fie încurajaţi de costul în scădere al operării unei afaceri.

În această toamnă leul s-a înscris pe o uşoară tendinţă de depreciere, iar în ultimele săptămâni cursul de schimb s-a consolidat peste reperul de 4,3 lei pentru un euro care nu fusese depăşit decât marginal în ultimii doi ani şi jumătate. Această mişcare nu este una episodică, iar moneda naţională va continua să slăbească pe termen mediu ne-au declarat ieri specialiştii pe care i-am contactat.

Integral în Curierul Naţional

Integral pe Curierul NationalComentarii

Anti Iliescu cum puteti sa scrieti asemenea aberatii??pai economia noastra depinde de IMPORT in proportie foarte mare...noi facem export daca importam materiale si materii prime pe care cu un curs scazut le luam la suprapret...de unde atita bunastare...cumparam scump si vindem ieftin...daca voi considerati asta benefic ptr noi inseamna ca sint singurul ignorant din tara..adika ce luam pe mere dam pe pere...tipic

14 mai 2012 12:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.