După ce anunțase că românii sunt prea săraci ca să suporte o taxă pe servicii medicale, ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu s-a răzgândit. La presiunile FMI-ului, coplata va fi introdusă de la 1 martie, însă doar pentru spitalizare, la momentul externării, și va avea o valoare modestă.

Pacienții vor plăti, din luna martie a acestui an, o sumă modică pentru servicii spitalicești, acolo unde există cel mai mare consumul nejustificat de servicii. Excepție vor face serviciile medicale de urgență, se arată în scrisoarea de intenție convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internațional.

"În vederea rezolvării dezechilibrelor financiare din sectorul de sănătate, suntem hotărâţi să aplicăm următoarele măsuri. În martie 2013, vom începe introducerea coplăţii, reprezentând o sumă fixă modestă în funcţie de serviciile furnizate, în sectorul spitalicesc, exceptând serviciile de urgenţă. Vom continua să revizuim lista medicamentelor compensate şi vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare şi creşterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arată în document.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.