Preşedintele yemenit Ali Abdullah Saleh a ajuns, miercuri dimineaţă, în Arabia Saudită pentru a semna un acord privind transferul puterii în Yemen, relatează televiziunea naţională, citată de Associated Press.

Acordul este mediat de statele arabe din Golf şi este privit ca o modalitate de a rezolva criza cu care se confruntă Yemen.

Conform televiziunii publice, Saleh a ajuns la Riyadh miercuri dimineaţă, dar nu a comunicat când urmează să semneze acordul. Este aşteptat ca preşedintele yemenit, reprezentanţii statelor arabe care au realizat acordul şi diplomaţi europeni şi americani să fie prezenţi la semnarea acordului.

După luni de proteste care i-au cerut debarcarea de la putere, Saleh a promis în repetate rânduri că va semna înţelegerea pentru a se răzgândi de fiecare dată.

Acordul presupune abdicarea lui Saleh şi transfeul puterii către vice-preşedinte în schimbul imunităţii în faţa acuzaţiilor care îi sunt aduse.


Comentarii

pmztxh mLyxNS uavprjngpyqr, [url=http://pnfmtpbukwfp.com/]pnfmtpbukwfp[/url], [link=http://uolnzhovzzgb.com/]uolnzhovzzgb[/link], http://janbnijamkde.com/

30 iulie 2012 16:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.