Aproximativ 200 de taximetrişti au ieşit în stradă în Capitală în semn de protest faţă de o firma de taxi care, deşi are licenţă doar pe raza judeţului Ilfov, preia comenzi şi în Bucureşti.

Taximetriştii protezează în zona Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii, unde se circulă pe un singură bandă, transmite Realitatea TV.

Din cauza colegilor din judeţul Ilfov, taximetriştii din Bucureşti sunt prejudiciaţi. Taximetriştii spun că cei din Ilfov au autorizate circa 6.000 de maşini şi, astfel, numărul clienţilor lor a ascăzut considerabil.

Taximetriştii din Bucureşti spun că nu vor să interzică celor din Ilfov să intre în oraş, ci doar să îşi lase clienţii şi apoi să plece, fără să mai stea în staţii pentru a prelua alţi pasageri.

De altfel, şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a atras atenţia asupra problemelor mari pe care le întâmpină serviciile de taxi în Bucureşti, semnalând că legislaţia în vigoare a fost creată de fapt de "grupuri de interese" care au adus taximetria din Capitală într-o situaţie critică. Printre problemele grave evidenţiate de Sorin Oprescu se numără numărul mari de taxiuri de Ilfov care operează în Capitală, mafia autorizaţiilor taxi, dar şi problemele legate de tarif şi formele ilegale de muncă ale taximetriştilor.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.