Ministrul iranian de externe Ali-Akbar Salehi a spus că SUA vor fi obligate să prezinte scuze pentru acuzaţiile potrivit cărora Iranul s-ar fi aflat în spatele unui complot de asasinare a ambasadorului saudit la Washington. „Acest scenariu este un joc de amatori şi americanii vor fi obligaţi să prezinte scuze Iranului pentru aceste acuzaţii fără fundament. Americanii au numeroase probleme interne şi vor doar să le acopere, prin aceste acuzaţii”, a spus Salehi.

El a precizat că Iranul a avut mereu relaţii bune cu Arabia Saudită, în pofida diferenţelor pur regionale. SUA au anunţat că au dejucat un complot pus la punct de agenţi cu legături cu Iranul pentru asasinarea ambasadorului saudit la Washington, folosind explozibili. Doi bărbaţi originari din Iran - Manssor Arbabsiar, cu cetăţenie americană, şi Gholam Shakuri, aparent membru al Quds - au fost puşi sub acuzare pentru conspiraţie în vederea uciderii unui oficial străin, conspiraţie armată şi conspiraţie în vederea comiterii unor acte de terorism internaţional, a declarat procurorul general Eric Holder.

Complotul a fost conceput în Iran, de forţa Quds, o parte a Gardienilor Revoluţiei, a adăugat el. Arabsiar, care a fost arestat pe aeroportul JFK din New York în 29 septembrie, a mărturisit că a fost implicat în presupusul complot şi riscă închisoare pe viaţă dacă va fi găsit vinovat.

Integral în Curentul

Integral pe CurentulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.