Un complot terorist iranian a fost dejucat la Washington de serviciile americane. Responsabili de la Washington afirmă că atentatul avea drept obiectiv uciderea ambasadorului Arabiei Saudite. Teheranul a negat acuzaţiile şi a acuzat la rându-i SUA că încearcă să dezbine lumea musulmană. Potrivit americanilor, conspiratorii au încercat să angajeze un cartel mexican al drogurilor, pentru a-i ajuta să îşi ducă planul la bun sfârşit, scrie Washington Post, potrivit RFI.

Doi bărbaţi, unul cetăţean american naturalizat, dar care deţine şi un paşaport iranian, Manssor Arbabsiar şi Gholam Shakuri, membru al unei forţe paramilitare iraniene, au fost inculpaţi. Primul a fost arestat la sfârşitul lunii trecute la New York, însă al doilea se află în libertate în Iran. Cei doi sunt acuzaţi de complot în vederea uciderii unui demnitar străin şi de complot pentru a comite un act de terorism internaţional.

Planul a fost dejucat în momentul în care Arbabsiar a încercat să-i întâlnească pe membrii cartelului mexican şi în realitate s-a întâlnit cu un colaborator al Agenţiei Americane Antidrog, căruia i-a propus un milion şi jumătate de dolari, pentru uciderea ambasadorului. Arbabsiar a recunoscut apoi anchetatorilor americani că a fost "recrutat, finanţat şi condus de responsabili ai Forţelor Qods", o unitate specială a armatei iraniene. Directorul FBI a precizat că "totul se aseamănă cu un scenariu hollywoodian, dar impactul ar fi fost cât se poate de real".

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Tzepelush Dupa ce s-au facut de ras , pentru a justifica agresiunea marsava impotriva Irak-ului ,prezentand , in fata Consiliului de securitate al ONU ,asa-zisele dovezi cum ca regimul lui Sadam Hussein ar detine arme de nimicire in masa , cine oare mai da doi bani pe spusele papusarilor da la Tel Aviv - Washington ?

11 noiembrie 2011 17:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.