Statele Unite ale Americii ameninţă cu represalii Iranul, care ar fi încercat să-l asasineze pe ambasadorul saudit la Washington. Teheranul denunţă o „făcătură“ de uz intern. Statele Unite au acuzat Iranul că este direct implicat în încercarea de asasinare a ambasadorului saudit la Washington, Abdel Al-Jubeir (fost consilier al regelui Abdullah) În tentativa de asasinare a fost implicat Manssur J. Arbabsiar (56 de ani, vânzător de maşini), cu dublă cetăţenie - iraniană şi americană.

Acesta i-a oferit unui membru al cartelului mexican de droguri - în fapt informator al Agenţiei Antidrog - 1,5 milioane de dolari pentru a scăpa definitiv de influentul diplomat. Dar pentru aceşti bani, cartelul din care făcea parte informatorul - Los Zetas - trebuia să amplaseze bombe şi la ambasada Israelului din Washington, precum şi ambasada saudită şi israeliană din Argentina. Creierul „afacerii" cu cartelul sunt însă şi brigăzile Al-Quds - aripa militară a Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Miklos Haza Pana una alta Iranul nu a amenintat pe nimeni cu vreun atac sau razboi.... iara chestia cu is raelul precum ca Ahmanidejad ar vrea sa-l staearga de pe suprafata pamanului sunt baliverne.... el a spus treaba asta in constextul in care acea mica tzara rapanoasa si hoatza s-ar dadea la vreun atac asupra Iranului.... Daca Domnul ar da, Iranul ar reusi sa-si faca rost macar de cateva bombite dintr'alea mai serioase incat astfel sa se asigure ca pacea pe pamant va continua ! De ce credeti ca intre americani si sovietici nu a avut loc un razboi..... fiindca amandoi erau inarmati cu ce trebuia !

18 februarie 2012 14:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.