Poarta Castrului Roman din Alba Iulia a fost reabilitată cu polistiren şi cărămidă celulară, a dezvăluit unul dintre restauratori, informează alba24.ro.

Călin Hăbean a fost angajat al Grup Corint SA, antreprenorul general al lucrărilor de restaurare a Cetăţii Alba Iulia. Hăbean susţine că a restaurat, între altele, Poarta a II-a a Cetăţii şi Poarta Castrului Roman din incinta Traseului Celor Trei Fortificaţii.

Reabilitarea Porţii Castrului Roman a costat 1,3 milioane lei, dintre care 1 milion a fost achitat de Ministerul Tursimului, condus de Elena Udrea.

Reabilitarea Porţii a II-a a Cetăţii a costat aproape dublu, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Culturii şi Consiliul Local.

Conform lui Hăbean, stâlpii Porţii a II-a au fost făcuţi din fier beton, ciment şi cărămidă, introduse într-un cofraj de piatră, iar la Poarta Castrului Roman s-a folosit cărămidă celulară, îmbrăcată în polistiren, peste care a fost placată piatră în strat gros de 7 centimetri.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

enron Daca tot au facut reabilitarea "termica" a portii, cu polistiren, eu zic sa-i puna si niste termopane. Altfel, e degeaba! :))))))) Ce tara!

28 noiembrie 2011 10:28

CITITOR @aron deleanu.SCHIMBA PLACA.ESTE ADEVARAT SAU NU?

27 noiembrie 2011 13:11

Aron Deleanu J.N. este ziarul lu'Felix?!

27 noiembrie 2011 7:49

Bucurestean Poarta Castrului Roman din Alba Iulia n-a fost reabilitată pe banii acestei ”doamne” ci pe banii noștri ai poporului român ce tot o incorcofelim așa,că uite ce a făcut madama asta .Ea stă pe salteaua cu bani a țării face ce vrea și din când in când ne mai arată că știe să călărească...desigur niște...cai...Dar stați o clipă...Doamna asta ne mai anunță ce program ”grandios” de raebilitare a blocurilor din bucurești urmeaza in 2012 Vai 90% din blocurile prevăzute sunt din colegiul ei din Drumul Taberei no,25...Desi la bugetul ministerului ei contribuie egal si celelalte sectoare

26 noiembrie 2011 16:11

Prodan Nicolae Mereu am zis :NE MERITAM SOARTA. Fiecare tara are istoria ei si fiecare este dator sa o respecte, sa nu o uite oriunde. Istoria este existenta ta si trebuie sa ai grija de ea sa o pastrezi si caind o RESTAUREZI sa o faci asa cu simt de raspundere. Madam Udrea a facut-o? Nu niciodata pentru ca pe creier are doar 2 (doua) circomvolutiuni: una dupa nastere a aparut(nu stiu dece), iar a doua a iesit (dupa ce a intrat in politica) sa vada ce semnifica prima. Asta este parerea mea si o sustin.

26 noiembrie 2011 15:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.