Un grup de cercetători vrea să publice o lucrare despre cum a creat un virus care ar putea omorî milioane de oameni dintrodată. Virusul mortal este o modificare genetică a versiunii H5N1, cunoscut şi ca gripa aviară, dar este de mii de ori mai puternic şi mai infecţios.

Studiul a stârnit o adevărată controversă în rândul oamenilor de ştiinţă, unii dintre ei spunând că aceste lucruri nu ar trebui niciodată dezvăluite. Virusul curent H5N1 a omorît doar 500 de oameni şi nu este destul de cotagios pentru a provoca o pandemie globală, însă acesta, nou, ar putea ajunge pe mâini greşite şi s-ar declanşa un adevărat război biologic.

Cercetarea a pornit de la curiozitatea de a înţelege mai bine virusul gripei aviare, astfel că virologul olandez Ron Fouchie împreună cu echipa sa au descoperit că doar 5 mutaţii trebuie făcute la gripa aviară pentru a se transmite mult mai uşor.

El a făcut testet pe dihori care au căile respiratorii similare omului.

Fouchier a admis că ce a descoperit de echipa sa "este una dintre cele mai periculoase virusuri", însă vrea să publice lucrarea în care va descrie cum a fost făcut, crezând că astfel ar putea ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii publice.

Integral pe Click!Comentarii

cretinoid astia s-au jucat prea mult pandemic, hahaha http://www.crazymonkeygames.com/fullscreen.php?game=Pandemic-2 ya de aici creaza-ti propriul virus si distruge civilizatia

26 decembrie 2011 9:29

matrix stiri pentru creduli. cica un grup de cercetatori vrea sa publice o lucrare despre cum a fost creat un virus :)))) ne insultati inteligenta, pe bune. hai toata lumea la vaccinatttttttttt. o sa crapati cu totii daca nu va vaccinatiiiiiii

28 noiembrie 2011 14:46

dfbb astea sunt minciuni. o sa vedeti ca dupa aceasta stire o sa apara si vasccinul care v-a "salva" omenirea si tot prostul v-a trebui sa si-l faca. defapt nu ar fi prima data :)

28 noiembrie 2011 14:43

ecologist Un pas mic pt. medicina, un pas urias spre neant...

28 noiembrie 2011 8:18

Va mananca in CUR... si va mai intyrebati de ce naiba se sperie omenirea de profetiile mayase.. Uite pt ca ele par intr-adevar sa se adevereasca !! Va dati seama ca daca un astfle de virus ajunge pe mana unui idiot de fanatic care crede ca murind el si toti paganii, va ajunge la cele 99 de virgine ale lui ??? Si unui astfeld e virus ii va ajunge 1 luna pt a cuprinde omenirea...dupa care totul va ramana gol.

27 noiembrie 2011 19:20

LG Sa aiba mila Dumnezeu de sufletele savantilor acestia....de ce trebuie omul sa se autodistruga singur?

27 noiembrie 2011 13:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.