Rusia şi Statele Unite ar trebuie să-şi consolideze cooperarea în lupta împotriva terorismului, a declarat astăzi Vladimir Putin răspunzând la întrebările ruşilor în cadrul "Dialogului în direct", transmis în direct de postul naţional de televiziune şi preluat de RIA Novosti.
Liderul de la Kremlin a spus că dacă cele două administraţii îşi vor uni eforturile şi vor colabora mai strâns, ele vor împiedica asemenea atentate şi nu vor suferi pierderi semnificative.
Preşedintele rus a menţionat că "terorismul nu are naţionalitate şi nici religie".

"Am declarat aceste lucruri de nenumărate ori. Este vorba de sentimentele extremiste ale acestor oameni. Ei au venit în Statele Unite, au primit cetăţenia americană, deci erau cetăţeni americani.
În prezent, unii politicieni, şi nu mă refer aici la cei aflaţi la conducerea Statelor Unite, vor să-l declare pe criminalul care a rămas în viaţă prizonier de război.
Chiar şi-au pierdut minţile?! Ce fel de prizonier de război? A început iarăşi războiul civil dintre nordişti şi sudişti? Sunt nişte aberaţii!", a adăugat Putin.

Tot el a precizat că Rusia este una dintre primele victime ale terorismului internaţional, fiind uşor acid la adresa Vestului.
"Mulţi politicieni şi jurnalişti occidentali s-au bazat pe standarde duble numindu-i "rebeli" pe teroriştii care au săvârşit crime teribile şi sângeroase pe teritoriul ţării noastre şi le-a oferit acestora un sprijin nesperat."


Comentarii

P.N. Absolut corect. Americanii l-au detronat pe Shah in favoarea lui Khomeiny si rezultatul a fost catastrofal. Tot ei l-au detronat pe Musharaf si acum Pakistanul este un fel de no mans land, acelasi lucru cu asa zisa "revolutie araba" unde tari stabile ca Algeria, Tunisia si Egipt au devenit locuri unde nu trebuie sa mergi, iar Libia este acum in plin haos. Politicienii din toate tarile democratice nu au invatat nimic din istorie. Arabii si democratia nu pot coabita!!!!!!!!!!!

25 aprilie 2013 18:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.