Fostul comisar şef de la Serviciul arme al Poliţiei Judeţene Cluj, acuzat că a primit bani de la o persoană să îi rezolve restituirea şi înmatricularea unei maşini furate, care fusese ridicată de Poliţie, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Cluj, la trei ani de închisoare cu suspendare, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanţa l-a condamnat, joi, pe Mihai-Ştefan Curt Iosip, fost comisar şef de la Serviciul arme al Poliţiei Judeţene Cluj, la o pedeapsă de trei ani şi zece luni de închisoare cu suspendare.

Sentinţa de joi a Curţii de Apel Cluj nu este definitivă, însă este executorie, iar Curt Iosip va fi eliberat de îndată din Penitenciarul Gherla.

Mihai-Ştefan Curt Iosip a fost arestat, în 18 ianuarie, de Curtea de Apel Cluj, pentru de trafic de influenţă, iar în 8 februarie procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a acestuia.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj, în cursul anului 2011 Mihai-Ştefan Curt Iosip, ofiţer de poliţie judiciară la Poliţia Judeţeană Cluj, a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele de urmărire penală (procurori şi ofiţeri de poliţie) şi funcţionari ai RAR Cluj, respectiv ai Serviciului Înmatriculări Auto Cluj şi că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceştia în vederea restituirii, către denunţător, a unui autoturism de teren şi, ulterior, pentru omologarea şi înmatricularea acestuia. În acest scop, ofiţerul de poliţie Mihai-Ştefan Curt Iosip i-a cerut denunţătorului suma totală de 5.000 de euro şi 3.500 de lei, bani pe care i-a primit în perioada 2011-2012.

Autoturismul de teren în cauză figura la RAR ca fiind furat şi fusese ridicat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal.

Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatriculare a autoturismului, în 9 ianuarie 2013 Mihai Curt i-a restituit denunţătorului 1.000 de euro, iar în 15 ianuarie 2013 i-a restituit 2.000 de euro.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.