Ieri a demarat o acţiune unică pentru Biserica Ortodoxă Română: un grup de enoriaşi a început strângerea de semnături pentru demiterea unui arhiepiscop. Este vorba despre IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, acuzat că l-ar fi caterisit pe nedrept pe părintele Nicolae Picu, cel care a pus bazele bisericii Sf. Mina, din parcul Tăbăcărie din Constanţa, şi a centrului Arca, unde sunt îngrijiţi aproape 30 de tineri cu handicap.

Susţinătorii părintelui Nicolae Picu s-au strâns, din nou, ieri, în faţa centrului, lângă biserică, unde au ascultat în linişte slujba care răsuna din difuzoare. Hârtiile fuseseră însă deja pregătite, iar după slujbă a început şi strângerea de semnături. ”Daţi-ne Biserica înapoi! B.O.R. nu este S.R.L.”, este denumită campania care va ajunge în atenţia Sfântului Sinod.

Cei care semnează sunt de acord cu două puncte, şi anume: ”Nu îl mai recunoaştem pe IPS Teodosie ca arhiepiscop al Tomisului” şi ”Vrem o viaţă bisericească autentică după canoanele Sfinţilor Părinţi şi Învăţătura Mântuitorului”. „Azi (n.r. ieri) lansăm un apel către credincioşi şi vom începe să strângem semnături. Ne-am sfătuit cu duhovnicii noştri şi, pornind de la învăţătura Mântuitorului, credem cu tărie e nevoie de o dezbatere naţională în sânul Bisericii, care a ajuns să fie confiscată de ierarhia văzută, uitându-şi menirea de a ne conduce în Împărăţia Cerurilor. Mulţi din această ierarhie sunt interesaţi doar de averi şi goana după bani”, anunţa, pe reţelele de socializare, Harry Tavitian, unul dintre susţinătorii părintelui Nicolae Picu.

Şi acesta a fost prezent ieri în centrul Arca. Mesajul său: unul de iubire şi pace către enoriaşi. Harry Tavitian a precizat că va fi iniţiată şi o petiţie on-line pe aceeaşi temă.

Integral pe România LiberăComentarii

bolovanel SRL a facut pr. Picu din biserica pe care a construit-o. Odata cu sfintirea ei, nu-i mai apartine lui sau familiei. Fratii Picu, mama lor, se ocupau de aproape de toate aceste chestiuni de la Constanta si au donat biserica unui ONG!!!!!! Ilegal, imoral, ilegitim. Terminati cu Harry Tavitian, ortodoxul lui peste oceanic. Iar cei care nu stiu sau nu cunosc, sa afle ca Biserica plateste impozit pe venitul preotilor si TVA pe toate articolele pe care le intrebuinteaza, bani care merg la Stat. MAi uosr cu huiduielile. Puneti mana si cititi .

3 iunie 2013 22:44

COMUNISTU' Sa ne lase, sa se duc acolo unde adus mutu iapa

3 iunie 2013 14:50

citipi @Puiu @Co Ortodoxia are TOTUL in comun cu sfintenia!Mantuitorul nostru este..ORTODOX! Insasi cuvantul ortodox=drept maritor,drept cinstitor,calea cea dreapta. Din Biserica numai putregaiul cade din cand in cand,dar Biserica lui Hristos nu va fi infranta nici de portile iadului!

3 iunie 2013 11:25

Puiu Lacomia nu ocoleste biserica ortodoxa! lacomia este un pacat la fel de mare ca oricare altul! Ortodoxia nu are nimic comun cu sfintenia! Indeamna oamenii la pacat ca le fac slujbe la inmormantare si ii iarta Dumnezeu! Duce lumea la pierzare vesnica!

3 iunie 2013 10:10

Justina palate si paduri si hoteluri si beseareci cat de hodine poftesc si sutanistii de la Maramures

3 iunie 2013 8:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.