O biserică din judeţul Vaslui a fost amendată cu 10.000 de lei de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă, după ce un bărbat care lucra la construirea lăcaşului de cult a căzut de pe o schelă de la aproximativ şapte metri înălţime şi a murit, transmite Mediafax.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, bărbatul în vârstă de 42 de ani lucra ca voluntar la construirea bisericii din localitatea vasluiană Draxeni, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut de pe schela pe care lucra, de la aproximativ şapte metri înălţime, murind pe loc.

"În urma anchetei desfăşurată în acest caz, s-a decis sancţionarea cu 10.000 de lei a Parohiei Draxeni pentru neamenajarea şi nedotarea corespunzătoare a locului de muncă la înălţime. În mod normal, chiar dacă existau oameni care desfăşurau activitate de voluntariat, preotul trebuia să apeleze la o societate specializată care să monteze schela şi să asigure echipamentul necesar pentru lucru la înălţime", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul şef adjunct al ITM Vaslui, Aniela Adimi.

De asemenea, ITM Vaslui a înaintat Parchetului Tribunalului Vaslui dosarul de cercetare a accidentului de muncă.

În timpul producerii accidentului, bărbatul de 42 de ani lucra împreună cu un prieten de-al său. Bărbatul, care era sudor, era şi consilier local în cadrul Consiliului Local Rebricea.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.