Se estimeaza ca aproape 30% din energia termica produsa in Romania se pierde inainte de a ajunge la consumatori, pierderi de trei ori mai mari decat cele inregistrate in alte state europene, potrivit raportului PricewaterhouseCoopers Romania (PwC) „Provocari si oportunitati pentru sistemul de furnizare centralizata a energiei termice din Romania”.

Consecinta acestei ineficientei a sistemului se reflecta in costul giga-caloriei, care in Romania este cu 20% mai mare decat in alte state membre ale Uniunii Europene. Potrivit raportului, sistemul de furnizare centralizata a energiei termice din Romania necesita investitii de 5 miliarde de euro in urmatorii 10 ani pentru a-si imbunatati eficienta, a-si reduce pierderile si a se conforma cu standardele Uniunii Europene de mediu.Integral pe Green ReportComentarii

cosma racoare Atunci populatia trebuie sa plateasca cu 30% mai putin din costurile ptr energie Costurile pe care incercati sa o acoperiti le platiti voi sau va ganditi la ceva eficient marlanilor !

22 noiembrie 2011 13:05

ecologist Asta pt. ca Enel-ul nu renunta la borcanul cu miere reprezentat de consumatorii particulari.Faceti centrale pt. industrie, iar pt. particulari eoliene, panouri fotovoltaice, incineratoare pt. arderea deseurilor casnice etc. Exista solutii pt. energia consumatorilor casnici.Iar izolatia este si ea o solutie de economisire a consumului de energie in locuinte.

29 octombrie 2011 8:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.