Unde este cel mai bun loc în care se ascunde un infractor? În penitenciar. Şi este vorba despre unul de maximă siguranţă.

Un bărbat de 30 de ani din Bucureşti, încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, este suspectat de poliţiştii de investigaţii criminale de la Vâlcea că, pretinzând că ar fi poliţist, contacta persoane cărora, sub pretextul că existau mai multe reclamaţii de natură economică în curs de cercetare, le solicita achitarea unor amenzi contravenţionale sau transmiterea unor coduri reîncărcabile pentru cartele pre-pay, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Oamenii legii au început ancheta după ce mai multe persoane au făcut plângeri cu privire la faptul că falsul poliţist le suna şi le cerea să achite amenzi iamginare.

Îşi scria scenariile

În urma percheziţiilor efectuate în penitenciar şi la locuinţa acestuia din municipiul Bucureşti, au fost identificate o cartelă SIM şi diferite componente de telefon, bilete cu diferite numere de telefon, precum şi înscrisuri care conţineau scenariul folosit pentru inducerea în eroare a persoanelor apelate.

Cercetările fiind extinse, s-a stabilit că alte trei persoane, două femei şi un bărbat, îl sprijineau în săvârşirea activităţii infracţionale.

Până în prezent, au fost probate 7 fapte de înşelăciune, urmând a fi continuate investigaţiile, fiind suspectat şi de comiterea altor asemenea infracţiuni.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de unul dintre suspecţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu, urmând ca persoana încarcerată să fie transferată din Penitenciarul Giurgiu în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit poliţiştilor, deţinutul ar mai fi fost ajutat de alte trei persoane, două femei şi un bărbat.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.