Producţia Automobile Dacia va atinge un nivel de peste 340.000 de maşini în acest an dacă menţine ritmul de creştere de 20% din primele şapte luni, volum la care se adaugă şi cele 75.000 de maşini Ford B-Max asamblate la Craiova.

Producţia de autoturisme a atins luna trecută un nou maxim istoric de aproape 45.300 de unităţi, industria auto depă­şind recordul anterior stabilit în luna mai, potrivit constructorilor auto de pe piaţa locală.

În condiţiile în care Dacia şi Ford vor menţine constant ritmul de producţie până la sfârşitul anului, în total cei doi constructori ar putea produce peste 420.000 de maşini, în creştere cu 30% comparativ cu 2012, cu o valoare cumulată de peste 6 mld. euro, din care peste 90% va merge la export. Din această valoare, Dacia ar putea produce peste 340.000 de maşini, iar Ford peste 75.000 de B-Max. În acest context, România se va clasa în acest an pe locul 9 în topul ţărilor europene producătoare de automobile, depăşind Italia, unde se vor produce în acest an mai puţin de 360.000 de maşini.
Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

val Avind in vedere productia de un milion si ceva a altor producatori, aceasta cantitate de masini produse la noi este infima. Ele fac doar o "divesitate" de produse pe piata si ceva bani tarilor de origine ale producatorilor. "Ne lasa sa ne jucam si pe noi cu galetusa in nisip, cu ei".

22 august 2013 16:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.