În ultimul număr al revistei L'Equipe - Franţa, Bănel Nicoliţă este considerat ca "imaginea războinică şi câştigătoare pe care antrenorul Galtier vrea să o insufle echipei sale".

În articolul intitulat "Nicoliţă nu joacă doar pentru el", reporterul Bernard Lions atinge şi subiectul: etnia rromă a fotbalistului. "Bănel a atins un nivel înalt, dar nu fără dificultăţi. Căci el a trebuit să depăşească prejudecăţile cu care s-a confruntat încă de la naştere".

Bernard Lions aminteşte şi despre comentariul făcut de cotidianul britanic The Guardian cu privire la transferul din vară, de la Steua la echipa franţuzească Saint Etienne: "St. Etienne a cumpărat un ţigan, în timp ce Franţa plăteşte ţiganii ca să scape de ei!". Şi informează cititorii ziarului că "fanii radicali ai Stelei, fostul lui club, cel mai popular din România, n-au acceptat niciodată să-l vadă purtând banderola de căpitan, primindu-l cu strigăte de ură: 'Ţigane, ţigane!'".
Integral pe GândulComentarii

daniel Ar trebui sa va uitati la voi, sunt roman si am prieteni tigani care au caracter sunt oameni cu familii ,copii iar la munca acolo unde au lucrat de-a lungul timpului au avut parte de respect absolut prin munca nu prin altceva iar ghertoi ca voi au ales sa stea sa se zgarme in fund si sa injure ca munca........se vede prin caracterul aratat prin postarile de mai sus problema cu ceilalti problemele reale din pacate le cunoastem toti dar in mod sigur nu toti sunt la fel deci carnatilor respect pentru cei care s-au afirmat prin munca ca acest Banel

11 decembrie 2011 21:20

joci ptr mata esti un tigan imputit!

11 decembrie 2011 18:21

criticonline Eu credeam altceva ! ca joci pentru BANI !!! cit despre aportul tau la etinie, las-o jos, ca .... tot ciori ramaneti !

11 decembrie 2011 17:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.