Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat un atac dur la adresa partenerului din USL, premierul Victor Ponta, pe subiectul Roşia Montană. Antonescu susţine că Victor Ponta „face un joc parşivel“, acuzându-l că nu şi-a asumat responsabilitatea pe proiectul iniţiat de Guvern. Este a treia situaţie importantă din viaţa USL când Victor Ponta îl pune pe Crin Antonescu în faţa faptului împlinit, anunţă ANTENA3.

Subiectul Roşia Montană a amplificat tensiunile din USL, provocând, după cum afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, cel mai dur conflict de la scandalul numirii Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA. CURENTUL suţine că PNL ar putea pune la cale ruptura de PSD în aceste zile în care scandalurile au copleşit guvernarea.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a comentat disputa politică stârnită în jurul proiectului Roşia Montană, reiterând, de asemenea, că votează împotriva acestui  proiect şi că, mai mult, convingerea sa în acest sens a crescut chiar, anunţă COTIDIANUL.

Pe acest val negativ vrea să se ridice Crin Antonescu care încearcă să-i pună în cârca numai lui Ponta toate problemele. Paradoxal, tot el a fost cel care l-a acuzat pe liderul PSD că ar face un joc parşiv că trebuie să facă publică poziţia sa personală şi a PSD pe chestiunea exploatărilor de la Roşia Montană.

Crin Antonescu, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a explicat că a folosit diminutivul „parşivel“ la adresa premierului Victor Ponta, tocmai pentru a nu fi „rău“, deoarece asocierea sa cu Vasile Blaga, în legătură cu poziţia exprimată pe proiectul Roşia Montana, nu a fost una corectă. Antonescu a subliniat că ar fi putut utiliza, în acest context termenul „duplicitar“.

Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, au prezentat documente şi explicaţii legate de proiectul minier de la Roşia Montană, la Palatul Parlamentului. La finalul întâlnirii, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că va fi oprită procedura de urgenţă din Parlament şi că se va constitui în forul legislativ o Comisie Specială pentru proiectul Roşia Montană, anunţă MEDIAFAX. Componenţa acesteia va fi stabilită săptămâna viitoare.

Imediat, Ludovic Orban le-a cerut demisia premierului Victor Ponta şi ministrului Dan Şova şi a criticat atitudinea celor doi referitoare la eventualele procese pe care le-ar avea România cu compania Gabriel Resources.  „În ce temei să ne dea în judecată Gabriel Resources? Eu nu cunosc niciun document în care statul român să fie parte şi să ofere temei juridic companiei pentru a cere despăgubiri. Ce urmăriţi cu aceste declaraţii domnule Sova şi domnule Ponta? Să oferiţi cu adevărat temei juridic companiei pentru a da în judecată statul român?“, a afirmat, citat de GÂNDUL, Ludovic Orban.

De mai bine de două săptămâni, constată NAŢIONAL, Roşia Montană a devenit principalul subiect de pe agenda publică. De la un anunţ privind trimiterea proiectului în Parlament şi un protest în stradă, totul s-a transformat într-un adevărat război, în care au fost antrenaţi atât actorii politici, cât şi societatea civilă. Viteza cu care s-au succedat evenimentele a generat o întrebare pertinentă: cine are de câştigat de pe urma scandalului Roşia Montană.

În mediul politic au apărut primele informaţii privind susţinerea pe care Crin Antonescu a primit-o din partea miliardarului George Soros. „Conştient că nu are nicio şansă la prezidenţialele din 2014, Crin Antonescu a căutat sprijin în afara ţării. Soros i-a deschis usi pe care nimeni altcineva nu ar fi fost dispus sa i le deschida. Cu ajutorul lui Soros, în câteva luni, în jurul PNL-ului au început să graviteze importante forţe internaţionale. Aşa se explică reacţia surprinzătoare a lui Antonescu şi încăpăţânarea cu care se opune proiectului Roşia Montană”, au declarat pentru NAŢIONAL,  surse din cadrul USL.

Şi ADEVĂRUL afirmă că între miliardarul american de origine maghiară George Soros şi Beny Steinmetz, cel mai bogat israelian şi principalul acţionar al Gabriel Resources, se poartă o luptă crâncenă de ani buni. Protagoniştii îi includ pe Tony Blair şi pe preşedintele din Guineea, iar din complot nu lipsesc tentative de asasinat şi procese în instanţă. Faptul că ambii magnaţi au afaceri miniere în valoare de miliarde de dolari n-are nicio legătură, susţin amândoi.

Poliţia elveţiană, aminteşte CURIERUL NAŢIONAL, a efectuat o percheziţie la locuinţa din Geneva a miliardarului Beny Steinmetz, cel mai bogat israelian, la solicitarea Guvernului din Guineea, unde omul de afaceri deţine un important proiect minier. Razia a fost dispusă de procurorii din Geneva la solicitarea Guvernului din Guineea. Steinmetz (57 de ani) are o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari. Compania minieră controlată de acesta, BSG Resources, deţine 51% din acţiunile zăcământului de minereu de fier Simandou din Guineea, unul dintre cele mai mari din lume.


Comentarii

Raiden pana acuma au reusit sai dezbine pe romani poate se vor trezi odata sa nu fie prea tarziu.pro si contra, ha

16 septembrie 2013 19:43

Paul: Chiar sunt "oameni"? Unii spun ca ar fi vorba de niste simpli SUB-oameni-sadea (impur-sânge). Ambii sunt "supravietuitori ai holoca$ului", nu?

13 septembrie 2013 14:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.