De mai bine de doua saptamani, Rosia Montana a devenit principalul subiect de pe agenda publica. De la un anunt privind trimiterea proiectului in Parlament si un protest in strada, totul s-a transformat intr-un adevarat razboi in care au fost antrenati atat actorii politici, cat si societatea civila. Viteza cu care s-au succedat evenimentele a generat o intrebare pertinenta: cine are de castigat de pe urma scandalului Rosia Montana.

Fiind vorba de Romania si de alesii nostri, meschini si iresponsabili, disputa in jurul exploatarii de la Rosia Montana s-a profilat ca o noua demonstratie de infantilism politic. Evolutiile ulterioare au inceput insa sa aduca mai mult a diversiune orchestrata in afara, in care au fost inserate elemente tipic dambovitene: circ, gafe, populism. Ca atare, politicienii romani nu s-au putut abtine si au inceput sa vorbeasca, oficial sau pe la colturi, de bani. Nu de cei prevazuti in contract sau de eventualele penalizari, ci de comisioanele care le-au intrat in buzunar. Iar sirul dezvaluirilor nu s-au oprit aici, demnitarii nostri acuzandu-se chiar ca sunt marionetele unor grupuri de interese din afara granitelor tarii.

Sprijin international pentru Crin Antonescu

In acest context, in mediul politic au aparut primele informatii privind sustinerea pe care Crin Antonescu a primit-o din partea miliardarului George Soros. ”Constient ca nu are nicio sansa la prezidentialele din 2014, Crin Antonescu a cautat sprijin in afara tarii. Soros i-a deschis usi pe care nimeni altcineva nu ar fi fost dispus sa i le deschida. Cu ajutorul lui Soros, in cateva luni, in jurul PNL-ului au inceput sa graviteze importante forte internationale. Asa se explica reactia surprinzatoare a lui Antonescu si incapatanarea cu care se opune proiectului Rosia Montana”, ne-au declarat surse din cadrul USL, subliniind ca in aceeasi nota trebuie traduse si eforturile disperate ale liberalilor de a se delimita de numele lui George Soros. ”Au fost singurii care au vorbit de implicarea acestuia in protestele de strada din Romania. Au facut-o doar ca sa creeze o diversiune”, ne-au mai spus sursele citate anterior.

Ponta, gafa de diletant

Gandul ca Victor Ponta i-ar putea sufla prima functie in stat l-a trezit la viata pe Crin Antonescu. Brusc, liderul PNL s-a intors la discursul inchegat si plin de venin de altadata, lasand impresia ca premierul il inspira mai mult decat a facut-o Traian Basescu vreodata. Ce-i drept, Ponta insusi a fost cel care l-a alimentat cu munitie, oferind o explicatie puerila in contextul Rosia Montana. ”Eu am fost impotriva proiectului Rosia Montana, prima data, inainte sa cunosc aproape nimic despre proiect, pentru ca era sustinut de Traian Basescu. Si am zis ca, daca il sustine Traian Basescu, sigur e ceva rau”, a afirmat premierul, demonstrand ca, in ciuda functiilor pe care le detine, este inca un politician necopt.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.