Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Realitatea TV, că a folosit "diminutivul" "parşivel" la adresa premierului Victor Ponta, tocmai pentru a nu fi "rău", deoarece asocierea sa cu Blaga, în legătură cu poziţia exprimată pe proiectul Roşia Montana, nu a fost una corectă.

Antonescu a subliniat că ar fi putut utiliza, în acest context termenul "duplicitar".

"E un adjectiv la diminutiv, nici nu cred că există. Poate că l-am creat pe loc tocmai pentru a exprima o formă de simpatie. Am vrut să sugerez, cu un termen nejignitor în opinia mea, puteam să spun duplicitar, asocierea mea în chestiunea asta cu domnul Blaga era incorectă. De ce? Pentru că domnul Vasile Blaga are sau nu are o poziţie sau alta. Evident că ea nu e una de conivenţă stabilită cu mine sau cu PNL, că nu avem aceleaşi motive, nu avem în general nimic în comun. Iar această sugestie de asociere între PDL şi PNL era una parşivă. Am făcut un diminutiv tocmai pentru că nu sunt un om rău", a spus Antonescu.

Cine se teme de Proiectul Roşia Montana?

"Mulţi dintre români se tem că ar putea fi o catastrofă ecologică. Mulţi dintre cei de la Roşia Montană, dintre mineri, se tem că dacă nu se mai face acest proiect, nu vor mai avea locuri de muncă. Se tem alţii că statul român va fi păgubit. Se tem cei care au investit că ar putea pierde bani. Mai sunt nişte întrebări la care poate nu-i posibil să răspundem în public legat de tema desecretizării. După ce a început discuţia despre despăgubiri, s-a continuat cu cea despre desecretizare. premierul a zis că vine cu Şova şi va desecretiza. Azi, premierul a venit şi a spus "mai uşor cu desecretizarea pentru că nu am voie, intru sub incidenţa unor legi". Şi are dreptate. N-am aflat totuşi dacă licenţa care se dă pe o anumită cantitate, când e vorba de extracţie, a sporit sau nu de la cuantumul aprobat în 1999, când şi cum a crescut suprafaţa de exploatare", a spus Antonescu.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.