Mai multe militante din Arabia Saudită au anunţat că pe data de 26 octombrie se vor urca la volan, acţiune care face parte dintr-o campanie lansată pe internet şi al cărei scop este sfidarea interdicţiei de a conduce maşina, impusă femeilor din această ţară, informează AFP, citată de Agerpres.

La protest vor lua parte aproximativ 30 de femei, acestea postând pe internet în urmă cu câteva zile o petiţie în care cer dreptul de a conduce maşina.

În opinia lor, acest drept nu contravine legii islamice sharia, invocată de mediile conservatoare susţinătoare ale interdicţiei.

„Aşa cum soţiile celor care-l însoţeau pe profetul Mahomed se deplasau pe cal sau pe cămilă, şi noi avem dreptul de a conduce folosind mijloacele de transport din epoca noastră modernă”, susţin militantele în petiţia carev a adunat deja peste 5.000 de semnături.

O campanie similară a fost lansată şi în anul 2011. De atunci, mai multe dintre femeile saudite care au îndrăznit să se urce la volan au fost obligate de poliţie să se angajeze în scris că nu vor recidiva.

În Arabia Saudită societatea este condusă după regulile unei interpretări riguroase a islamului şi este singura ţară din lume care interzice femeilor să conducă un autoturism.


Comentarii

Up date: Femeile "dizidente" au fost oprite de politie si predate sotilor lor, întru exercitarea procedurii de correctie. Protestul feminizdelor-saudite a avut astfel parte de un final dezonorant si prea putin spectaculos... Asociatia feminizdă international-internationalistă "Pidzda-noastră-ca-o-floare" a anuntzat marsuri de protest pe 8 sau 9 continente (la alegere). Cu respect, Redactia A3

22 septembrie 2013 22:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.