Preşedintele Traian Băsescu a invitat separat partidele din opoziţie la consultările politice privind modificarea Constituţiei pentru a introduce şi concluziile Consiliului European referitoare la salvarea zonei euro. Prin această mişcare Băsescu le-a făcut voia liderilor USL iar ZIUA VECHE se întreabă: „Vor cădea aceştia din nou în capcană?“ Consultările sunt „mimate“, afirmă COTIDIANUL. Traian Băsescu şi liderii USL s-au întâlnit ultima dată în iunie, fără a ajunge la un acord privind revizuirea Constituţiei, aminteşte ADEVĂRUL.

Consultările vin după ce, ieri, euro a ajuns la minimul ultimelor unsprezece luni în raport cu dolarul, după cum anunţă ANTENA3. De altfel, JURNALUL NAŢIONAL susţine chiar că salvarea euro începe să se ducă pe copcă, după ce mai mulţi lideri europeni au contestat acordul de la summit, chiar dacă nici nu s-a uscat bine cerneala pe documentele semnate de liderii Uniunii.

Acordul UE se îneacă şi pe malurile Dâmboviţei, afirmă ADEVĂRUL, pentru că Traian Băsescu vrea ca prevederile acordului UE să fie introduse în Constituţie, în timp ce liderii USL susţin că este suficientă o lege specială. Cu 31 decembrie 2012 termen dat de Bruxelles pentru introducerea în Constituţie a unei ţinte de deficit structural de 0,5%, GÂNDUL susţine că PDL face planul petru alegeri 3 în 1.

Adică pentru prelungire a dezbaterii pentru revizuirea legii fundamentale pe tot parcursul anului electoral viitor, referendumul pentru validarea modificărilor urmând să aibă loc odată cu alegerile comasate din noiembrie. A spus-o secretarul general al PDL Ioan Oltean, citat de GÂNDUL, la doar o zi după ce premierul Emil Boc avansa ca termen de revizuire, cu tot cu referendum, luna aprilie 2012.

Alegerile, comasate sau nu, vor „produce“ din nou, probabil, parlamentari muţi. ROMÂNIA LIBERĂ anunţă că de când au depus jurământul, în urmă cu trei ani, opt actuali parlamentari nu au luat niciodată cuvântul în plenul Camerei din care fac parte. Iar un alt parlamentar român, de data aceasta de la Bruxelles, a fost confundat cu Elena Ceauşescu. Este vorba, după cum afirmă JURNALUL NAŢIONAL, de Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui. De fostul dictator comunist pomeneşte şi Biserica Ortodoxă din Rusia. Un purtător de cuvânt al acesteia, citat de ROMÂNIA LIBERĂ a afirmat că „Putin a ajuns la momentul Ceauşescu“.


Comentarii

Titi Razvane esti distept! Mare om ,mare caracter.Leit Basescu.Cred ca mai bine il pupi in particular...

14 decembrie 2011 22:09

razvan Mariuto, nu mai ai curajul sa iti semnezi articolele? Sau recunosti ca ti le scrie "ziare.ro" - adica Felix ci ciutacii lui?

14 decembrie 2011 18:18

Paul Si ce, ar fi fost mai bine daca România ardea, în timp ce Euro-baba se pieptana? Nu. Asa încât sa învatam de la acei "lideri europeni (care) au contestat (fatis) acordul de la summit", în loc de a se face ca se piaptana.

14 decembrie 2011 13:37

POPESCU CRucisatorul Articol de kko

14 decembrie 2011 13:13

iancu ...puterea face compromisuri numai cu udemeristii....

14 decembrie 2011 13:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.