Organigrama Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) va fi mărită cu 50 de posturi pentru investigatori sub acoperire şi ofiţeri de filaj şi de recuperarea creanţelor, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat în dezbatere publică, joi, de Ministerul Justiţiei.

"Numărul maxim de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se suplimentează cu 50 de posturi", se arată în articolul unic al proiectului de HG.

Cele 50 de posturi sunt necesare, după cum se cum precizează în nota de fundamentare a proiectului, pentru Serviciul de recuperare a creanţelor (20 ofiţeri de poliţie judiciară), Serviciul de filaj (12 ofiţeri de poliţie judiciară, constituiţi în două echipe complete de supraveghere operativă) şi Serviciul de investigatori sub acoperire (18 ofiţeri de poliţie judiciară).

Cei 20 de ofiţeri din Serviciul de recuperare a creanţelor "vor efectua investigaţii financiare în vederea identificării de bunuri asupra cărora pot fi luate măsuri asigurătorii în dosarele complexe instrumentate de DNA (3.578 de dosare soluţionate în cursul anului 2012, în care au fost întocmite 234 rechizitorii şi au fost trimişi în judecată 828 inculpaţi)", se mai arată în nota de fundamentare.
Integral pe GândulComentarii

baconski bravo,bine ca Tonta Xerox si Javra Ordinara s-au inteles sa faca macar locuri de munca pt. prietenii lor securistii.ca nu inghiteau destui bani institutiile astea antiromanesti gen DNA,SRI,SIE,ANI etc,mai trebuiau si marite ca sa nu ramana securistii fara servici!!

4 octombrie 2013 11:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.