Poliţia din New York a arestat circa 70 de persoane sâmbătă, când manifestanţii din mişcarea "Occupy Wall Street" s-au mutat în Times Square, relatează BBC News.

45 de persoane au fost reţinute în piaţă, iar alte 24 ar fi încălcat proprietatea privată la o filială a Citibank din apropiere de Washington Square Park.

Proteste au avut loc sâmbătă în întreaga lume faţă de măsurile de austeritate şi "lăcomia" corporaţiilor. Manifestaţiile au fost în general paşnice, dar la Roma au degenerat în violenţe, soldate cu cel puţin 70 de răniţi.
Organizatorii marşului de la New York, din parcul Zucotti până în Times Square, au anunţat că circa 5.000 de persoane au luat parte. Maniestanţii au scandat "Noi am fost vânduţi, băncile au fost salvate" şi "Toată ziua, toată săptămâna, ocupaţi Wall Street".

O femeie a fost rănită, pentru că a căzut, în timp ce poliţia călare a încercat să împrăştie manifestanţii din Times Square. Între timp, angajaţii de la filiala Citibank din apropiere de Washington Square Park au chemat poliţia, pentru că protestatari au refuzat să plece, deşi li s-a cerut. "Poliţia le-a cerut angajaţilor să închidă filiala până la îndepărtarea manifestanţilor", a anunţat banca.
Integral pe Money.roComentarii

Eneas @ion =plus ca demonstratiile *occupy * sunt indreptate si impotriva evreilor americani ,populatia autohtona Wall Street-ului !atitudinea antisemita a acestor tineri deranjeaza grav establishmentul politic american!

15 noiembrie 2011 9:28

ion ....ricanilor le plac demonstratiile in alte tari , dar nu la ei acasa.

16 octombrie 2011 17:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.