"A fost o oră întreagă în care, discutând cu al doilea om în SUA, dar principalul responsabil al politicii SUA în regiunea noastră, un om care ştie foarte multe despre România, şi era destul de bine informat... Ca să rezum, ideea cu care rămân eu după această întâlnire este faptul că România pentru SUA rămâne o ţară şi un aliat important în regiune. Cred că vicepreşedintele a folosit de zece ori această sintagmă 'aliatul nostru din regiune' "

"Mi-a spus că pentru companiile americane ideea de a avea o justiţie independentă şi eficientă este foarte importantă, lucru cu care sunt total de acord şi l-am asigurat că justiţia va fi din ce în ce mai mult scoasă din bătăliile politice interne, pentru că a fost un câmp de bătălie pentru politica internă. Iar eu l-am asigurat că principalul obiectiv este de a nu mai băga vreodată justiţia în bătăliile politice. Sunt convins că acest lucru se va întâmpla din 2014"

"Biden cunoaşte foarte bine situaţia din România şi din zonă."

"Mesajul este foarte clar ne-a spus să fim puternici economic. Joe Biden ne-a spus ca democraţia funcţionează doar dacă şi economia funcţionează bine."

"Nu am discutat chestiuni de politică internă."

"Joe Biden mi-a spus că pentru companiile americane a avea o justiţie functională şi eficientă este foarte important. I-am spus ca voi scoate tot mai mult Justiţia din bătaliile politice."

”Companiile americane vor să ştie că nu mai avem o bătălie polică ce aruncă totul în aer. Îi interesează legea redevenţelor şi legea investiţiilor”.

"Am discutat cu vicepreşedintele SUA legat de gazele de şist şi poziţia a fost urmatoarea: în SUA s-au creat un milion de locuri de muncă."

"Potrivit lui Joe Biden, exista companii care vor sa scoată rapid profit şi exista companii cu profituri mai mici şi care respecta toate standardele de mediu."

"Eu sper să facem istorie prin faptul că în câţiva ani să nu mai importăm nici un metru cub de gaze de nicăieri, să folosim gazoductul cu Moldova sa le dam gaze."

”Am avut o întâlnire cu Banca Mondială”.

”Am discutat despre rolul Băncii Mondiale într-o unitate de implementare a proiectelor. proiectele mari sunt creditele şi asistenţa pentru Educaţie şi pentru Sănătate”.

”Sunt foarte importante reformele din Sănătate. Ideea Băncii Mondiale, pe care o preiau şi eu, este cum facem ca banii mai mulţi băgaţi în Sănătate să fie cheltuiţi echitabil”.

”Raed Arafat are un proiect în medicina de urgenţă în care Banca Mondială este extrem de implicată şi este un proiect care va fi un model pentru toată regiunea”.

”Primim de la BM un miliard de dolari anual pentru deficit şi diverse sume pentru educaţie, sănătate”

”Dacă vom reuşi să exploatăm gazele de de şist este un răspuns pe care îl vom primi în câţiva ani. Trebuie ca exploatarea să se facă cu un impact cât mai mic posibil pentru mediu”.

”Eu i-am zis lui Joe Biden că aştept de la America, ca parteneri strategici, să ştiu că ne putem baza şi economic nu numai militar. Mi-a zis să nu vă luaţi după poveşti, nu suntem duşmani cu Rusia şi cu China. Puteţi să faceţi afaceri cu ei, şi noi facem lucrul acesta”.

”Mâine am o întâlnire cu o parte din congresmani care sunt implicaţi în acest proiect (ridicarea vizelor) sper să ne ajute. Marea discuţie pe problema migraţiei îi desparte pe republicani de democraţi”.


Comentarii

@bashinishti Muitas felicidades!

24 octombrie 2014 9:42

Ponta la PUSCARIE ptr TRADARE si Subminare Romania - un partener important ptr SUA ????? De aia ne trebuie viza???? Aud Xerox?

23 octombrie 2013 22:53

Traian Ba Ponta sa ne SUGI PULELE impreuna cu Basescu, Obama si Biden. TALHARILOR!

23 octombrie 2013 22:51

nedumerire sa ne sugi pwla si tu si Biden si Basescu si Obama,lichele imputite si penale ce sunteti!!!si sa ne-o suga si Putin cu ma-ta mare de Iliescu ca sa nu zica lumea ca facem discriminare!!!

23 octombrie 2013 15:58

misu Ti-a transmis Biden si ca esti un idiot care-si tradeaza tara si care va ramane in puscarie 30 de ani?

23 octombrie 2013 15:29

iulian Au inca mult de muls! Inclusiv de la idioti marca Ponta&Basescu

23 octombrie 2013 14:24

Ce Vorbesti CRETINULE? ""Am discutat cu vicepreşedintele SUA legat de gazele de şist şi poziţia a fost urmatoarea: în SUA s-au creat un milion de locuri de muncă."" si a "uiat" sa spuna ca a disparut apa potabila deoarece este infestata si are culoarea maro! Daca te deplasezi in MEXIC la micile restaurante si vrei sa te speli pe maini inainte de masa trebuie sa soliciti ospatarului apa iar acesta vine cu canita sa iti toarne. Si acolo au fost americanii care au exploatat gaze de sist , DOBITOCULE

23 octombrie 2013 12:17

Aliatul important Bai PROSTULE , tu nu vezi ca America doar ne foloseste?

23 octombrie 2013 12:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.