A început iarăşi şantajul. UDMR supralicitează pe dorinţa lui Băsescu de a câştiga viitoarele alegeri. Pentru că asta este de fapt pohta ce o pohteşte Măria Sa Traian odată cu noua reîmpărţire teritorială. Mai puţine centre administrative, care să poată fi controlate mai bine de către putere şi prin oamenii numiţi de la centru, reîmpărţirea influenţelor şi mai puţini primari, prefecţi si baroni de mulţumit sau de strunit, ca şi dispariţia celor ce au altă culoare decât portocaliu prin teritoriu. La viitoarele secţii regionale de votare, dacă se mai introduce şi votul electronic – şi nu văd cine i s-ar pune împotrivă- măsluirea voturilor ar fi asigurată mult mai uşor şi mai sigur de oameni mai puţini, dar bine aleşi, selectionaţi din cei fideli, dar şi şantajabili, că doar dragostea nu mai e suficientă. Acesta este gândul domnului Băsescu şi pentru atingerea lui, va risca şi va scoate la bătaie toată artileria grea numai să o obţină.
Iniţial a încercat speriind românul că dacă nu împarte ţara, nu mai primim bani de la Europa, deci nu mai e păpica, eterna grijă a românului. Dar cacealmaua a fost descoperită şi s-a schimbat sintagma, acum nu se mai spune că nu mai primim bani dacă nu ne regionalizăm, acum se spune: nu e nici o problemă dacă ne regionalizăm, Europa nu se supără, ca şi când ar fi susţinut cineva că Europa ar avea ceva împotriva regionalizării. Şi românul tace, nu vede măgăria, tace şi înghite din nou. Şi uite aşa, Băsescu iar ne abureşte „Jur că nu am lovit copilul ….cu pumnul !„

Numai că socoteala i se opreşte din nou la UDMR –işti pe care Băsescu i-ar mânca pe pâine dacă nu ar fi nenorocitele alea de voturi care îl ţin în şa. Nimic nu urăşte Băsescu mai mult decît să fie şantajat şi ungurii ăştia l-au şantajat cât pentru o viaţă întreagă. Ce e de făcut ? Ei vor regionalizare, el vrea la fel, dar nu cum o vor ei. Miza e mare. Foarte mare. Dacă acceptă varianta UDMR ştie că va trebui să plece din România şi nu prea ar pleca. O duce atât de bine aici, iar lumina ochilor săi nu ar putea avea “succesuri” în altă parte. Şi aşa e atât de capabilă, că doar SIDA o vrea. Deci varianta asta cade. Dacă încearcă altă regionalizare decât cea dorită de UDMR, chiar dacă o trece prin asumare guvernamentală, ar pica la moţiune, că doar aşa au promis urmaşii lui Atilla şi ştie că se ţin de cuvânt. E mat. Nu are unde să mişte.
Integral pe Ziua VecheComentarii

unu' dintre mulţi Nu înţeleg de ce românii se bat pt. unii sau alţii dintre politicieni, toţi sunt participanţi la aceeaşi dictatură de grup, uneori ei se numesc guvern, alteori opoziţie, dar toţi îşi fac afacerile, mai mari sau mai mici, în mod cumulat monopolist, adică doar ei controlează totul între ei... Aşa încât trebuie să cerem prin proteste în stradă şi anulări de voturi, scris pe buletine, că dorim o lege nouă a partidelor politice, care să permită partide cu nr. mic de membri, dar cu reprezentativitate pt. zonele unde concură (candidaţi rezidenţi în zonele respective) şi cu examene pt. politicieni pt. funcţiile pt. care candidează. Asta e singura soluţie mai întâi pt. a scăpa de hoţii din dictatura de grup de acum...

10 mai 2012 15:22

Suca Praf se va face tara ? Oho, sa vedeti ce PULBERE se va alege cand va veni Ponta sef ! De asta ii e frica lui, ca atunci cand va lua el puterea va trebui sa imbunatateasca conditiile de viata, dar va face si mai rau. Din opozitie e usor sa latri. Asteptati si veti vedea.

7 aprilie 2012 17:34

GU Pe cand ii cantam prohodul lui Basescu? Ar trebui impuscat in Piata Universitatii. Capete de acuzare: subminarea economiei nationale, genocid, starnirea de conflict sociale intre diferite catergorii sociale din Romania. De anul nou ii urez o moarte cat mai rapida si usoara.

30 decembrie 2011 23:33

NCeausecu Noi nu meritam tara asta .... E normal sa ne batem joc de ea

14 decembrie 2011 13:06

dan Cred ca e cea mai buna idee din 90 incoace. Articolul e slab,doar speculatii ieftine.

15 noiembrie 2011 13:04

Eneas regionalizarea este una dintre marile idei Ciuce cu care ne-am pricopsit, in lipsa de altceva, de la actuala conducere politica !re-crearea voievodatelor si cnezatelor ,nu va reduce birocratia ,nu va starpi coruptia !au contraire , regionalizarea va duce la segregarea romanilor, aparitia de structuri politice infame si de crima organizata deosebit de tari ,se va alege praful de Romania!Franta ,in care regii au luptat impotriva marilor feudali pentru centralizarea statului cateva sute de ani ,a inteles ca numai departamentul -au aproape 100-ca unitate teritoriala poate mentine unitatea si coeziunea!

15 noiembrie 2011 8:10

Petre UDMR cel mai tare partid din Romania! Dar... ciolanu' e mai tare!

8 noiembrie 2011 13:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.