Telenovela celei mai mediatizate dispariţii din România, cea a avocatei Elodia Ghinescu, declarată de curând moartă prin procedură judiciară, continuă. Astăzi, episodul „Moştenirea“. Deşi este principalul suspect în acest caz soţul său, poliţistul Cristian Cioacă vrea acum să încaseze asigurarea de viaţă a Elodiei, în calitate de unic beneficiar. Iar suma nu este neglijabilă.

Cioacă s-a interesat deja la firma unde soţia sa şi-a făcut asigurare de viaţă cum poate încasa banii de pe poliţă, după ce decizia de declarare a morţii acesteia va deveni definitivă, susţine avocata familiei Ghinescu, citată de GÂNDUL. Sentinţa va deveni definitivă până la sfârşitul anului, anunţă ANTENA3. Elodia Ghinescu a fost declarată moartă printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov din 8 noiembrie, însă, în timpul redactării s-a strecurat o greşeală şi prin urmare a fost nevoie ca sentinţa să fie redactată din nou şi comunicată în forma corectă.

Poliţa de asigurare a Elodiei ajunge la câteva milioane de lei, potrivit sursei citate. Pentru a intra în posesia banilor, Cristian Cioacă ar avea nevoie de certificatul de deces al soţiei sale. ADEVĂRUL susţine că Elodia şi-a făcut asigurarea de viaţă înainte de a se căsători cu Cioacă şi la beneficiar nu era trecut nimeni, dar în contract exista o clauză din oficiu prin care, în caz de deces, banii revin automat soţului supravieţuitor. Potrivit avocatei familiei Ghinescu, citată de EVENIMENTUL ZILEI, faptul că poliţistul Cristian Cioacă s-a interesat cum poate intra în posesia banilor ce reprezintă asigurarea de viaţă a Elodiei Ghinescu, poate fi considerat mobilul crimei.

Elodia Ghinescu a dispărut la 29 august 2007, aminteşte CLICK. Considerat principalul suspect, soţul ei, poliţistul Cristian Cioacă, e cercetat pentru omor. Deşi există probe împotriva lui şi a picat şi testul poligraf, el nu a putut fi condamnat, în lipsa cadavrului soţiei sale. Şeful Poliţiei Capitalei, Vasile Viorel, declara, în septembrie, citat de COTIDIANUL, că nu mai are nicio îndoială că avocata din Braşov a fost omorâtă de soţul său. Drept dovadă, spune Vasile Viorel, stau probele găsite în cadrul anchetei, care arată foarte clar că Elodia este moartă. Împreună cu procurorul Marius Iacob, şeful Poliţiei Capitalei a coordonat ancheta în cazul dispariţiei Elodiei Ghinescu. Şi Marius Iacob este convins de Cioacă a omorât-o pe Elodia, afirmă CLICK.

Toată lumea aşteaptă acum certificatul de deces al Elodiei: Cioacă, pentru a intra în posesia banilor, procurorii, pentru a-l acuza pe acesta de crimă. Certificatul trebuie să apară până la sfârşitul anului dar Cioacă, aşa cum face de obicei, a încercat din nou să fie cu un pas înaintea anchetatorilor. Însă avocaţi citaţi de ANTENA3 susţin că tocmai dorinţa lui de a o moştenii pe Elodia cât mai repede l-ar putea trăda.


Comentarii

XX numai in Romania se poate intimpla asta. dupa 4 ani sa isi dea seama ca mobilul crimei ar fi banii de asigurare. pai si ce ar trebui s afaca Cioaca? saii lase la sigurator, ca sa numai birfeasca lumeaa? nu au fost probe pina acum,nici de acum incolo nu sunt, poate sa ia cioaca 100 de polite

17 decembrie 2011 9:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.