Fostul contabil şi casiera unei primării din Vaslui au primit câte şase ani şi opt luni de închisoare pentru delapidare în formă continuată, după ce au falsificat zeci de documente pe parcursul a trei ani. În această perioadă, cei doi şi-au însuşit din bugetul local peste 860.000 lei, relatează Mediafax.

Cele două persoane condamnate de magistraţii Judecătoriei Huşi sunt fostul contabil al Primăriei Duda-Epureni Neculai Alexa şi fosta casieră a aceleaşi instituţii Lucreţia Mocanu.

Ilegalităţile au fost comise de cei doi în perioada ianuarie 2006 - aprilie 2009, prin falsificarea a zeci de înscrisuri oficiale, de la registru de casă şi note de recepţie până la chitanţe şi facturi, toate acestea fiind menţionate în rechizitoriu.

Autorităţile au declanşat o anchetă în acest caz în ianuarie 2009, în urma unei reclamaţii făcute de un fost cumnat de-al Lucreţiei Mocanu, care a sesizat că femeia şi-a achiziţionat mai multe bunuri cu bani însuşiţi de la primărie.

În cadrul aceluiaşi dosar, a fost cercetat şi fostul primar al comunei Duda-Epureni, Sandu Vasilache, sub acuzaţia de instigare la fals privind Legea contabilităţii. Primarul a fost scos de sub urmărire penală de către procurori, fiind sancţionat cu o amendă administrativă de 1.000 de lei.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.