Curtea de Apel Cluj e emis, săptămâna trecută, o sentinţă definitivă şi irevocabilă care stabileşte ilegalitatea lucrărilor efectuate pentru magistrala Buzeşti-Berzei-Uranus. Sentinţa nu produce efecte directe, însă, pune temeiul demersurilor penale pe care reprezentanţii ONG-urilor plănuiesc să le facă şi, de asemenea, reprezintă o victorie de principiu într-un context de criză a statului de drept, după părerea activiştilor.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au anulat, joi, 17 octombrie, Planul Urbanisitc Zonal din 2006 care trasa conturul diametralei Nord-Sud peste cele aproximativ 90 de case şi monumente istorice care au fost dărâmate. Prin urmare, au fost anulate şi documentele emise pe baza acestui PUZ: Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu numărul 151 din iunie 2006, autorizaţia de construcţie şi hotărârea de Guvern privind exproprierile. Această sentinţă stabileşte, definitiv şi irevocabil, ilegalitatea tuturor lucrărilor şi acţiunilor efectuate în baza acestor acte.

O victorie aparentă într-o luptă de principii

Însă, după cum şi reprezentanţii ONG-urilor apreciază, victoria în faţa autorităţilor este doar una aparentă, întrucât clădirile cu valoare istorică, care reprezentau obiectul activismului, au fost demult dărâmate. Acum, singurul lucru concret pentru care reprezentanţii societăţii civile pot milita este reconstruirea lor.Integral pe AdevărulComentarii

Kover Gavrilă ONG-urile care nu de mult au luat sub aripă câinii vagabonzi turbaţi din capitală acum au schimbat macazul şi apără cetăţile de şobolani pe care au declarat monumente istorice ca să iasă ceva bani din această afacere. Fostul primar general al capitalei Sacagiu a dărâmat cartierul Ferentari cu tancurile armatei ca să scape oraşul de construcţiile insalubre. Trebuie ridicat un monument pentru actualul primar general care vrea să scoată mizeria din Bucureşti. Încă puţin şi scăpăm de şobolani, hepatită şi dizenterie.

27 octombrie 2013 23:36

gica contra ONG-urile de genul celor implicate in scandal sunt o plaga in calea progresului si desi nu-l admir pe primar il felicit pentru smecheria puneri in fata faptului implinit Primaria nu va mai avea bani pentru refacerea la stadiul initial a constructiilor darimate niciodata !

25 octombrie 2013 6:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.