Un român din cinci intenţionează ca în următoarele 6 luni să acceseze un credit bancar de consum, arată rezultatele studiului „Cum arată creditul ideal pentru tine?“ realizat de Banca Românească în parteneriat cu platforma iVox.

În ceea ce priveşte destinaţia banilor împrumutaţi, dintre românii care doresc să obţină în următoarele 6 luni un credit de consum, o treime vor să folosească banii pentru renovarea casei sau apartamentului (36,7%). Un sfert dintre respondenţi - 24,61% - s-ar folosi de un credit pentru a achiziţiona un automobil, iar 18,25% intenţionează să cumpere produse electrocasnice cu ajutorul împrumutului bancar.

În schimb, pentru a satisface o nevoie bănească imediată, cei mai mulţi români apelează, în primul rând, la părinţi, rude sau prieteni (46,39%). Peste 20% dintre respondenţi economisesc, în timp ce aproape o cincime (18,96%) se împrumută de la o bancă. Pe de altă parte, 11,27% dintre români se găsesc de cele mai multe ori în situaţia de a renunţa la a-şi satisface nevoile din motive financiare.Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.