Dacă aveţi chef de o plimbare la munte, puteţi alege o excursie de Bâlea Lac, din Munţii Făgăraşului. Vineri, zăpada măsura şase centimetri, iar temperatura se ridica la 8 grade, transmite Agerpres.

Pentru a ajunge la Bâlea Lac, accesul se poate face cu maşina doar dinspre nord, pe Drumul Naţional 1 (E68) prin Cârţişoara, pe urmă pe Drumul Naţional 7 C (Transfăgărăşan) până la Bâlea Cascadă. De la Bâlea Cascadă, accesul pe Transfăgărăşan este închis.

Între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac transportul este posibil numai cu telecabina. Pentru un drum dus-întors cu telecabina până la Bâlea Lac, un adult plăteşte 50 de lei, iar un copil, 30 de lei, a precizat proprietarul Leo Klingeis.

Telecabina de la Bâlea străbate un traseu lung de 3.700 de metri şi circulă de luni până duminică, între orele 09.00 şi 17.00, doar dacă vântul nu este puternic.

La Bâlea Lac există posibilitatea de cazare şi de a servi masa în cele trei cabane. Din decembrie, aici turiştii se vor putea caza şi într-un hotel de gheaţă şi câteva iglu-uri. Tot aici, turiştii pot cere ajutorul salvamontiştilor pentru a cunoaşte starea traseelor montane.

Integral pe România LiberăComentarii

Paraschivoiu Adica aici : http://goo.gl/89RKKc

9 noiembrie 2013 1:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.